De la nuntă, la război. Doi tineri ucraineni căsătoriţi în timpul bombardamentelor, în lupta pentru apărarea Kievului de invazia rusă

Yaryna Ariev şi Svyatoslav Fursin s-au căsătorit în data de 24 februarie, ziua în care preşedintele Rusiei Vladimir Putin a declarat război Ucrainei. După nuntă cei doi tineri s-au alăturat forţelor teritoriale care luptă pentru apărarea Kievului de atacurile militarilor ruşi.

28 feb. 2022, 11:28

De la nuntă, la război. Doi tineri ucraineni căsătoriţi în timpul bombardamentelor luptă pentru apărarea Kievului de invazia rusă.

Yaryna Ariev şi Svyatoslav Fursin s-au căsătorit în data de 24 februarie, ziua în care preşedintele Rusiei Vladimir Putin a declarat război Ucrainei. Yaryna Arieva şi Sviatoslav Fursin şi-au unit destinele în faţa domnului în cadrul unei ceremonii religioase oficiate la mănăstirea Sf. Mihail din Kiev în timp ce afară sunau sirenele care anunţau noi posibile atacuri cu rachete ale armatei Rusiei.

Cei doi tineri s-au cunoscut în octombrie 2019 la protestele din centrul Kievului. Plănuiau să se căsătorească pe 6 mai și să sărbătorească evenimentul la un restaurant cu o „terasă foarte, foarte drăguță” cu vedere la râul Nipru, a povestit Yaryna Arieva. Războiul le-a dat planurile peste cap şi au decis să se căsătorească imediat.

Citeşte şi: Soția lui Flick, direct afectată de războiul din Ucraina. Familia ei se află în mijlocul bombardamentelor: „Ai mei, dacă se uită pe geam, văd tancuri şi le e frică să iasă din casă să ajungă la buncăr”

Mireasa Yaryna Ariev este fiica lui Volodymyr Ariev, membru al Parlamentului ucrainean din partea Partidului Solidaritatea Europeană condus de Petro Poroshenko. Fericitul cuplu ar fi putut să plece în luna de miere pe Riviera Franceză sau în Caraibe. Dar nu, a doua zi după nuntă Yaryna Ariev şi Svyatoslav Fursin s-au alăturat forţelor teritoriale care luptă pentru apărarea Kievului.