De la soarta macroului la „colonia americană România”- preocupările eurodeputaţilor români VIDEO

Bananele, macroul, femeile şi copiii din America Latină, precum şi "colonia americană, România". Acestea sunt unele dintre preocupările majore ale eurodeputaţilor români, transpuse în declaraţii politice făcute la Bruxelles şi la Strasbourg.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 11:58
De la soarta macroului la „colonia americană România”- preocupările eurodeputaţilor români VIDEO

Fiica preşedintelui, Elena Băsescu s-a arătat îngrijorată de exploatarea excesivă a macroului.

„Exploatarea excesivă a unor stocuri de peşte, precum macroul poate avea efecte globale, având consecinţe pe termen lung asupra biodiversităţii marine”, susţinea Elena Băsescu într-un discurs în Parlamentul European.

EBA este preocupată de problema pieţei zahărului.

„Reforma pieţei zahărului, realizată de Uniune în 2006 – 2007, şi-a arătat limitele. Producţia la nivel european a scăzut considerabil. (…) Este şi cazul României, care nu mai poate satisface consumul intern din producţia realizată la nivel naţional”, spune EBA.

Elena Băsescu a vorbit în parlamentul european şi despre produsele sensibile, cum ar fi…bananele.
„Atrag atenţia asupra dispoziţiilor de monitorizare şi raportare. Ele au un impact cu atât mai mare în cazul produselor sensibile, din care fac parte şi bananele”, a spus fiica cea mică a preşedintelui.

Gigi Becali a vorbit în plen despre discriminarea femeilor şi copiilor din America Latină. „Sunt adeptul ideii că America Latină trebuie să fie o prioritate pentru Europa. Parteneriatul UE-America Latină înseamnă lupta împotriva discriminării femeilor şi copiilor, ca obiective strategice”, a spus europarlamentarul George Becali.

Corneliu Vadim Tudor, în schimb, a abordat propria dramă electorală. Acesta a declarat în faţa colegilor din Parlamentul European că: în cadrul UE „sunt 26 de ţări independente şi o colonie americană: România, în care agenţii CIA se comportă ca nişte stăpâni de sclavi pe plantaţie”.

De-a lungul timpului s-a mai făcut remarcat şi Petru Luhan, care a susţinut o declaraţie politică despre viaţa în cuplu.