MIC.RO: De luni, peste 1.500 angajaţi sunt în preaviz

Toţi angajaţii magazinelor MIC.RO, care aveau contracte de muncă în derulare la deschiderea procedurii de insolvenţă vor intra în preaviz începând cu această lună.

02 mart. 2012, 09:21

Administratorul judiciar al MIC.RO Retail SRL, RVA Insolvency Specialists S.P.R.L, a anunţat că toţi salariaţii companiei aflate în insolvenţă sunt începând cu data de 3 martie 2012 în preaviz de 20 de zile.

Astfel, contractul a 1.543 de  angajaţi ai MIC.RO expiră la data de 30 martie, a comunicat pentru RTV.NET , Carmen Sanda, practician în insolvență la RVA Insolvency Specialists.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul angajaţilor Miximax, aflată şi ea în insolvenţă.

MIC.RO Retail SRL și-a cerut insolvența pe data de 14 februarie, iar Tribunalul București a decis deschiderea procedurii la data de 16 februarie. Administrator judiciar a fost numită  compania RVA Insolvency Specialists SPRL.

Și compania Minimax Discount, prin care omul de afaceri Dinu Patriciu a deschis magazine Minimax Discount şi MACRO, şi-a cerut insolvenţa la începutul lunii februarie. Deşi iniţial instanţa stabilise termenul de judecată la data de 19 iunie 2012, acest termen a fost preschimbat. Astfel, în 21 februarie, Tribunalul Ilfov a decis deschiderea procedurii de insolvenţă şi a numit ca administrator judiciar compania RVA Insolvency Specialists SPRL, firmă care se ocupă şi de reorganizarea lanţului de magazine de proximitate MIC.RO.