De necrezut! Amenda colosală pe care a primit-o un fermier după ce Garda de Mediu a constatat că avea prea mulți porci

Un crescător de porci din județul Arad a primit o amendă de la inspectorii Gărzii de Mediu. În urma unui control s-a stabilit că nu a respectat obligațiile din planul de fertilizare.

30 nov. 2023, 13:28
De necrezut! Amenda colosală pe care a primit-o un fermier după ce Garda de Mediu a constatat că avea prea mulți porci

După controlul celor de la Garda de Mediu și reclamațiile făcute de vecini, ferma de porci a fost sancționată. Se află în localitatea arădeană Turnu, din județul Arad. S-a stabilit că exploatația avea prea multe suine și că nu a respectat obligațiile din planul de fertilizare.

Din acest motiv ferma a luat o amendă colosală, 500 de mii de lei, mai exact peste 100 de mii de euro, potrivit unei informări a comisarilor Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Arad. Sancțiunea vine după ce mai mulți cetățeni s-au plâns în repetate rânduri de modul în care operatorul își desfășoară activitatea.

Citește și Programul marilor comercianți de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Unde se modifică orarul de funcționare

“În urma unei sesizări venite din partea cetățenilor din localitatea Turnu, o echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad s-a deplasat la ferma de porci din localitate unde au constatat nerespectarea prevederilor din Autorizația Integrată de Mediu deținută de agentul economic. Acesta a populat ferma cu un număr mai mare de capete porci decât cel prevăzut în actul de reglementare și nu a respectat obligațiile pe care le avea privind planul de fertilizare. A fost sancționat cu amendă de 500.000 lei”, arată sursa oficială.

Din comunicarea Gărzii de Mediu reiese că proprietarul fermei funcționa în baza unei autorizații de mediu ce prevedea o capacitate maximă de cazare pentru suine. Numărul de porci pe care ferma putea să îi crească, potrivit autorizărilor, a fost depășită, iar nivelul sancțiunii lasă de înțeles că această încălcare nu este minoră. De asemenea, sancțiunea pentru depășirea efectivului maxim a fost cumulată cu cea pentru motivul că exploatația nu și-a respectat obligațiile pe care le avea privind planul de fertilizare.

Citește și Satul din România în care localnicii trăiesc mai ceva ca în Evul Mediu! Sute de oameni beau apă din ultimele trei fântâni rămase