DE NECREZUT. Şcoala în care toţi copiii se numesc Stănescu VIDEO

Stănescu, un nume în vogă în comuna gălăţeană Iveşti. 99% din elevii şcolii din localitate au acest nume de familie. Mai mult, profesorii sunt puşi în încurcătură şi de faptul că unii copii au chiar şi acelaşi prenume. Dascălii au găsit totuşi o soluţie pentru a nu-i confunda: li se adresează după prenumele părinţilor.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 09:49
DE NECREZUT. Şcoala în care toţi copiii se numesc Stănescu VIDEO

„Şcoala Stăneştilor”, aşa ar putea fi numită şcoala Gimnazială nr. 3 din Iveşti, pentru că din cei 362 de elevi pe care îi are, 350 poartă numele de Stănescu. Aproape toţi elevii care învaţă aici sunt de etnie romă şi sunt rude între ei.

Chiar şi profesorii reuşesc cu greu să îi identifice. „Pe toţi îi cheamă Stănescu, cu foarte mici excepţii. Mai avem familia Munteanu şi Mihai, dar foarte puţin în comparaţie cu numărul mare de elevi Stănescu din şcoală. Când coincid numle, îi strigăm după iniţiala tatălui. Dacă şi iniţiala tatălui coincide, după inţiala mamei„, spune Tinca Ocheanu, directorul şcolii nr. 3 din Iveşti.

La şcoala din Iveşti există şi câteva clase care fac parte din programul educaţional „A Doua Şansă”. Aici învaţă elevi care au şi 62 de ani, şi poartă, bineînţeles, tot numele de Stănescu.