De NECREZUT: Un AMERICAN a comis un ATENTAT SINUCIGAŞ în Siria

Un american a comis un atentat sinucigaş în Siria, au anunţat vineri Statele Unite, confirmând informaţii apărute în presă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 19:16
De NECREZUT: Un AMERICAN a comis un ATENTAT SINUCIGAŞ în Siria

‘Pot confirma că acest individ este un cetăţean american’, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

Diplomata americană a refuzat să ofere detalii cu privire la bărbatul în cauză, menţionând că el a fost ‘implicat într-un atentat sinucigaş comis cu o bombă în interiorul Siriei‘.

Tabloidul britanic Daily Maily Mail a aflat numele teroristului sinucigaş, pe care el singur şi l-a luat: Abu Hurayra Al-Amriki. Teroristul sinucigaş era cetăţean american din statul Florida, s-a aflat vineri. Potrivit unor portări pe Internet, el ar fi comis unul dintre cele patru atentate sinucigaşe din provincia siriană Idlib, în data de 25 mai, mai scrie tabloidul britanic.

Se bănuieşte că teroristul american făcea parte din gruparea Jabhat al-Nusra, o grupare teroristă afiliată organizaţiei Al-Qaida, care urmăreşte să înlăture guvernul sirian condus de Bashar al-Assad.

Abu Hurayra însemnă a fi adept al Profetului Mohamed, iar Al-Amriki, în traducere din arabă, înseamnă „american”.  Autorităţile americane nu au dezvăluit, deocamdată, numele real al bărbatului.