De noaptea minții! Loc de joacă pentru copii în cimitir. „Nu e normal, dar cum ce să facem?!”

O situație bizară a fost semnalată în localitatea Dăbuleni, din județul Dolj. Locul de joacă al copiilor din localitate este printre morminte.

27 iul. 2023, 13:14
De noaptea minții! Loc de joacă pentru copii în cimitir. „Nu e normal, dar cum ce să facem?!”

S-a ajuns la această situație după ce autoritățile locale au extins cimitirul pe terenul stadionului și nu au mai mutat leagănele de acolo. Nici primarul, nici părinții nu par foarte îngrijorați.

Localnicii nu sunt deranjați

Localnicii nu s-au arătat prea deranjați că cei mici se joacă printre morminte, ci mai degrabă îi deranjează că locul este împrejmuit de buruieni.

Citește și Accident grav în mijlocul orașului Cluj-Napoca! Un biciclist a lovit în plin o mamă cu cei doi copii ai săi. Bărbatul a căzut lat pe șosea

„Le-am comunicat să taie iarba, de rândul trecut am venit eu să tai, nu pot să vin cu copilul, că sunt șerpi. Printre morminte… da. Locul de joacă printre morminte nu mi se pare normal, dar acum ce să facem?”, spune un localnic.

Deși autoritățile locale au luat decizia de extindere cimitirul, primarul susține că nu a putut face nimic pentru a salva locul de joacă.

Primarul spune că pe acel loc a fost stadionul din localitate iar terenul este în posesia Mitropoliei. Astfel, locul de joacă a fost amenajat de în urmă cu 10 ani de fostul primar din Dăbuleni iar el nu a mai intervenit să mute leagănele.

„Acest cimitir nu are nicio legătură cu UAT Dăbuleni, cu consiliul local sau primăria. Nu este proprietate publică sau privată a Dăbuleniului. El e în administrarea parohiilor. Sunt două sau trei acolo”, a declarat Aurel Băjenaru, primarul localității Dăbuleni.

Citește și Condimentul-minune care te apără de cancer sau Alzheimer. Toți românii îl au în gospodărie