De noaptea minții! Magazin construit în jurul unui stâlp de electricitate. Primarul a dat autorizație pentru proiectul fiului său

Imagini de noaptea minții! Într-o comună din județul Buzău a fost construit un magazin în jurul unui stâlp de electricitate, la intrarea în sat, pe marginea DN2 (E85).

08 sept. 2023, 09:11
De noaptea minții! Magazin construit în jurul unui stâlp de electricitate. Primarul a dat autorizație pentru proiectul fiului său

Patronul magazinului este chiar fiul primarului, care a achiziționat terenul de la instituția condusă de tatăl său și apoi a construit un magazin.

Comuna Mărăcineni e întinsă de-a lungul „Europeanului” 85, unul dintre cele mai dificile drumuri din țară. Povestea maazinului construit în jurul unui stâlp de electricitate a fost povestită de deputatul Emanuel Ungureanu.

Citește și Dorel a găsit soluția: și-a făcut propria trecere de pietoni, în fața magazinului său (VIDEO)

„În anul 2013, primarul PSD de Mărăcineni, Constantin Dumitru, îi făcea cadou fiului, Sandu Constantin, din proprietatea primăriei Mărăcineni, la un preț derizoriu, o bucată de teren situat perfect, chiar lângă E 85, «șoseaua morții» care leagă Muntenia de Moldova. ANI s-a sesizat în privința acestei ilegalități și primarul Dumitru Constantin a luat o pauză de la primărie, doar până în anul 2020”, a scris pe Facebook Emanuel Ungureanu.

Legislația e destul de strictă în acest caz. Deputatul USR spune că primarul a fost cel care a autorizat să se construiască un magazin în jurul unui stâlp de electricitate.

Edilul din Mărăcineni, Constantin Dumitru, s-a apărat spunând că, atunci când a cumpărat terenul, în cartea funciară nu era trecut niciun stâlp.

„Sucursala Buzău a făcut sesizări către Primărie şi către Inspectoratul de Stat în Construcţii încă din anul 2019. În 2020, Primăria ne-a comunicat că există o autorizație de construire din 2002 şi că, pentru lucrările de modernizare efectuate ulterior fără autorizaţie de construire a fost sancţionată societatea. Inspectoratul de Stat în Construcţii ne-a informat că Primăria are obligaţia de a verifica respectarea prevederilor legale, sens în care Primăriei i s-a dispus urmărirea respectării disciplinei în urbanism şi, de asemenea, Primăria a fost sancţionată contravenţional”, a precizat, pentru TVR, Andrei Rusu, de la Electrica Distribuție.

Citește și Dorel lovește din nou! Lucrările la podul suspendat de la Brăila bat pasul pe loc. Pasaj construit prea aproape de stâlpii CFR