Dorel lovește din nou! Lucrările la podul suspendat de la Brăila bat pasul pe loc. Pasaj construit prea aproape de stâlpii CFR

Legendarele isprăvi ale celebrului Dorel continuă, de această dată la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. În aceste momente, lucrările de pe șantier sunt blocate deoarece compania WeBuild ar fi construit un pasaj peste calea ferată fără să fi mutat stâlpii CFR.

09 apr. 2023, 23:01
Dorel lovește din nou! Lucrările la podul suspendat de la Brăila bat pasul pe loc. Pasaj construit prea aproape de stâlpii CFR

Dorel lovește din nou! Lucrările la podul suspendat de la Brăila bat pasul pe loc. Acum, constructorul s-ar afla în imposibilitatea de a monta tablierul suspendat, iar acest lucru a generat contre între CNAIR și firma contractată.

Citește și Podul de la Brăila este aproape gata. Noi imagini cu „Golden Gate”-ul peste Dunăre, care va lega Brăila de Tulcea

Dorel lovește din nou! Lucrările la podul suspendat de la Brăila bat pasul pe loc

Acum, este afectat pasajul peste calea ferată, amplasat în zona unde va începe urcarea pe podul suspendat de la Brăila, transmite publicația DEBRAILA.ro care precizează faptul că pasajul a fost finalizat de foarte mult timp, însă doar parțial, lipsindu-i montarea tablierului sub care vor trece trenurile.

Vinovat pentru acest blocaj este constructorul italian WeBuild, care a ridicat pasajul fără să mute stâlpii CFR, ce s-ar apropia milimetric de tablierul suspendat atunci când acesta va fi montat.

Se pare că firma italiană a vrut ca acești stâlpi să fie relocați pe cheltuiala statului român, în ciuda faptului că CNAIR a dovedit că, din punct de vedere juridic, stâlpii nu sunt parte a rețelei de utilitate publică, așa cum a invocat constructorul.

“Autorizația nr. 266 din 13.07.2022, emisă de SRCF Galați, prevede că lucrările de demontare și relocare a stâlpilor care susțin linia de contact, în zona aferentă construirii pasajului rutier superior, să fie realizată de constructor”, a transmis Sucursala Regională CF Galați.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a transmis că au existat discuții cu WeBuild pe această temă înainte de demararea lucrărilor la pasaj.

“Au construit pasajul în baza proiectului pe care ei l-au elaborat. Trebuie să mute stâlpii și asta înseamnă lucrări suplimentare. Au încercat să considere acești stâlpi de utilitate publică și au tot sperat că lucrarea va fi preluată de CNAIR.

Le-am demonstrat juridic că intră în sarcina lor. Nu vorbim de rețele de utilitate publică, cum e cazul energiei electrice, gazelor sau apei. Constructorul a pierdut o perioadă lungă de timp în această discuție sterilă”, a explicat Alin Șerbănescu pentru publicația citată.

În urma acestor dispute, constructorul ar fi dat un pas înapoi și în aceste moment, caută o firmă specializată în relocarea stâlpilor care se va realiza din fondurile companiei.

“În loc să se concentreze pe aplicarea unor soluții care să ducă la evoluțiile în șantier, au preferat să între într-o dezbatere care s-a dovedit neadevărată în ceea ce îi privește”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Citește și FOTO: Podul de la Brăila a fost surprins în imagini spectaculoase. Nori de aburi au învelit Dunărea