De noaptea minții! Un bărbat din Satu Mare a aflat de la primărie că are mașină și că trebuie să plătească impozit pentru ea. Cum s-a chinuit să-și facă dreptate

Un bărbat din Satu Mare a aflat, printr-o notificare trimisă acasă de primăria din localitate, că are o mașină pe numele lui, despre care el nici nu știa.

30 dec. 2022, 08:47
De noaptea minții! Un bărbat din Satu Mare a aflat de la primărie că are mașină și că trebuie să plătească impozit pentru ea. Cum s-a chinuit să-și facă dreptate

Surprins de cele auzite, fiindcă el nu avea mașină, a mers să vadă despre ce e vorba. I-a fost arătată o copie după contractul de vânzare-cumpărare pe care, teoretic, îl semnase chiar el.

Bărbatul a spus că este imposibil acest lucru și a negat că ar avea mașină. Apoi, și-a adus aminte că, la un moment dat, în 2020, și-a pierdut portofelul în care se afla buletinul și l-a recuperat datorită unei persoane de pe Facebook. Bărbatul și-a postat actul de identitate pe internet și a cerut ajutorul prietenilor virtuali să-l găsească. Aceștia au fost foarte receptivi și în acest fel și-a putut găsi buletinul.

Citește și Când se plătesc pensiile în ianuarie 2023. Cine şi ce ajutoare sociale primeşte la început de an. Ministrul Muncii îi linişteşte pe pensionari

Însă acum sătmăreanul crede că o persoană de pe Facebook care i-a văzut buletinul s-a folosit fără drept de datele lui personale.

Ulterior, bărbatul a urmat toate demersurile necesare pentru a dovedi că nu are nicio mașină. A sunat persoana care apărea ca vânzător în contract, iar aceasta i-a povestit că a vândut autoturismul din contract, dar unei alte persoane, susținând că nu el a întocmit acel contract de vânzare-cumpărare.

Citește și Prime de Crăciun colosale la stat. Un angajat a încasat 20.000 de lei, alţi cinci au primit câte 16.000 de lei

Cazul nu și-a găsit rezolvare decât după ce bărbatul a ajuns să se judece pentru a-și face dreptate. A urmat o plângere la poliţie, expertize ale semnăturilor, dar nu a putut fi descoperită persoana care a semnat în locul lui. Instanța a decis zilele acestea să anuleze contractul pe motiv de fals în acte.