Prime de Crăciun colosale la stat. Un angajat a încasat 20.000 de lei, alţi cinci au primit câte 16.000 de lei

Prime de Craciun de 1,5 milioane de lei la Transelectrica - Profituri uriase in energie, rasplatite pe masura la sfarsit de an.

29 dec. 2022, 22:04
Prime de Crăciun colosale la stat. Un angajat a încasat 20.000 de lei, alţi cinci au primit câte 16.000 de lei

Prime de Crăciun 2022. Potrivit documentului, cele două părți au convenit “acordarea de prime cu caracter special salariaților a căror activitate desfășurată în anul 2022 a avut un impact major în desfășurarea activităților derulate în cadrul Companiei”.

Lista angajaților răsplătiți are 456 de nume. Ceea ce înseamnă că aproximativ 20% dintre salariații Transelectrica s-au bucurat de prime de Crăciun.

Cea mai mare dintre ele valorează 20 de mii de lei și a fost încasată de consilierul de specialitate Cătăniciu Tudor-Rareș. Tânărul este fiul deputatei PNL Steluța Cătăniciu. Alte 5 prime de câte 16 mii de lei fiecare au fost încasate de un consilier de specialitate, doi directori și doi manageri de unități teritoriale. Alte prime, în valoare de 15 mii de lei, au ajuns la un consilier și la doi directori. Unul dintre aceștia este Filipoiu Alina Elena, care figurează cu funcția „Director de unitate”.

EXCLUSIV – Când se plătesc pensiile în ianuarie 2023. Cine şi ce ajutoare sociale primeşte la început de an. Ministrul Muncii îi linişteşte pe pensionari
Potrivit Economedia, ea a fost în trecut Director al Direcției Juridice. Însă fostul ministru de finanțe, Dan Vâlceanu, și Cătălin Nadolu, membru în directoratul Transelectrica, au făcut o reorganizare la Transelectrica și au unit Direcția resurse umane cu Direcția juridică, iar noua unitate este condusă de Alina Filipoiu, angajată în această funcție pe un salariu brut de aproape 38 de mii de lei, cu tot cu sporuri.

VOUCHERE SOCIALE 2023. Avem documentul, când intră primii ani pe card în Noul An
Printre cei cu care Transelectrica a fost darnică de sărbători se află și 4 șoferi. Fiecare a luat o primă de 10.000 de lei. Există, totuși, și angajați recompensați cu 200 sau 300 de lei. Unii dintre ei sunt șefi de serviciu tehnic, responsabili de proiect sau tehnicieni specialiști.

Sumele uriașe încasate de angajați vin după un an cu profituri mari pentru Transelectrica. Compania recunoaște, în raportul său financiar, că activitatea în piața energetică a fost mai mică, dar profitul a crescut de peste 5 ori. De la 81 de milioane de lei în primele 9 luni din 2021, la 418 milioane de lei în aceeași perioadă din 2022.