De râsul CALULUI! Un american a fost arestat pentru că a călătorit în şa, în stare de ebrietate

Un tânăr american din Florida, din orăşelul Bunnell, era atât de beat când s-a urcat în pe cal ca să se plimbe prin urbe, încât a atras atenţia poliţiei rutiere. Oamenii legii l-au urmărit ca-n filme, dar mai la "ralanti", ţinându-se după el vreo jumătate de oră până să îl oprească.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 09:12
De râsul CALULUI! Un american a fost arestat pentru că a călătorit în şa, în stare de ebrietate

Charles Larkin Cowart, în vârstă de 29, le-a încercat nervii poliţiştilor dintr-un orăşel din Florida, Bunnell, mergând beat pe calul său şi perturbând până şi traficul feroviar din zonă.

Poliţia care fusese sesizată de existenţa unui „bărbat în stare de ebrietate călare pe un cal” a pornit în urmărirea „suspectului”. Nu a fost nevoie ca poliţiştii să-şi tureze motoarele, pentru că nu aveau de-a face cu vreun infractor periculos care ar fi vrut să fugă cu „sute de cai-putere” pentru a nu fi prins, ci de un chefliu care băuse cu măsură … mare, până când nu a mai ştiut de el.

A fost o urmărire distractivă. Localnicii se adunaseră pe străzi ca la urs. Poliţiştii nu au pornit sirenele, de teamă să nu sperie calul şi să se întâmple vreo nenorocire. Au aprins doar luminile intermitente de urgenţă, oprind traficul la intersecţiile pe unde traversa Cowart. Până şi un tren care circulă prin zonă şi-a încetinit mersul când Cowart s-a apropiat de intersecţia cu calea ferată, scrie jacksonville.com, site-ul publicaţiei The Florida Times Union.

Prima dată, poliţistul  încercase să îl oprească, ordonându-i să descalece din şa, dar tânărul, în aburii alcoolului, nici n-a vrut s-audă şi a dat comandă calului să meargă mai departe. Poliştiştii s-au ţinut mereu, prudenţi, după el. La un moment dat, calul s-a oprit, părând extenuat. Cowart a descălecat şi a încercat, iniţial, să fugă. Poliţiştii l-au prins însă şi l-au arestat. Calul s-a întors singur acasă.

Tânărul le-a spus apoi poliţiştilor că voia să ajungă la bunica lui, într-o localitate apropiată, Flagler Beach. Cowart este acuzat de circulaţie haotică în trafic, opoziţie, dar fără violenţă, la arestare şi de acte de cruzime faţă de un animal.