De unde aşteaptă Klaus Iohannis voturi pentru turul doi al alegerilor

Klaus Iohannis, candidatul PNL pentru Cotroceni, a declarat vineri că în turul doi al alegerilor prezidenţiale contează pe voturile alegătorilor PNL, USR-PLUS şi PMP, dar îşi doreşte să obţină voturi şi de la UDMR. El a făcut trimitere şi la electoratul PSD, dar nu are speranţe să obţină voturi de acolo.

15 nov. 2019, 17:11
De unde aşteaptă Klaus Iohannis voturi pentru turul doi al alegerilor

„Eroii alegerilor nu suntem noi, politicienii, sunteţi voi, alegătorii. Eu contez pe alegătorii PNL. (…) Eu contez şi pe alegătorii USR-PLUS. Sunt oameni care îşi doresc ca şi mine, ca şi voi, o ţară modernă, europeană. Ei îşi doresc să se întâmple mâine, nu se va întâmpla chiar mâine, dar suntem de aceeaşi parte a baricadei. Contez şi pe alegătorii Partidului Mişcarea Populară, care a avut un candidat care a vorbit mult despre educaţie; şi eu. Ne dorim aceleaşi lucruri (…) – o Românie modernă, prosperă. Hai să o facem împreună! Nu vreau să fiu exclusivist. În realitate, îmi doresc să obţin voturi şi de la celelalte formaţiuni democratice din România. De exemplu, de la UDMR”, a declarat Klaus Iohannis la o întâlnire electorală, la Baia Mare.

El a susţinut că nu crede că îi poate convinge pe alegătorii PSD să-l voteze în turul al doilea, dar le-a dat asigurări că pensiile şi salariile nu vor fi tăiate.

„România normală nu se poate realiza cu PSD în curte. România normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor şi sper să dispară şi din majoritatea primăriilor din ţară. Şi nu vreau să fiu greşit înţeles – eu îmi doresc o Românie fără PSD în conducere, asta nu înseamnă că trebuie să plece din ţară, nu au decât să stea în Opoziţie, aşa se numeşte locul acela”, a arătat Iohannis.

Şeful statului a făcut distincţia între PSD şi votanţii PSD.

„Ce vină au oamenii care au ales PSD? N-au nicio vină, pentru că şi ei, dragii mei, îşi doresc cam aceleaşi lucruri, îşi doresc o Românie modernă, o Românie prosperă, îşi doresc să nu se taie salariile şi pensiile”, a afirmat Iohannis.

„Nu cred că pot să-i conving să mă voteze, chit că mi-ar plăcea”, a mai spus Iohannis, în aplauzele audienţei.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: PSD împroaşcă venin, minciuni şi fake news. Viorica Dăncilă îi dă replica