Debut nefericit pentru Pandurii, în grupele Ligii Europa. Gorjenii au pierdut acasă, cu Dnepr

Pandurii Tg. Jiu a fost învinsă de Dnepr Dnepropetrovsk cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Cluj Arena, în meciul de debut al gorjenilor în grupa E a competiţiei de fotbal Europa League. Unicul gol al meciului a fost marcat de Ruslan Rotan, în minutul 38, în urma unui corner.

RomaniaTV.net
19 sept. 2013, 19:32
Debut nefericit pentru Pandurii, în grupele Ligii Europa. Gorjenii au pierdut acasă, cu Dnepr

La debutul său în grupele Ligii Europa, Pandurii Târgu Jiu a pierdut la limită disputa cu Dnepr Dnepropetrovsk, jucată joi seara pe stadionul lui CFR Cluj. Dnepr a deţinut iniţiativa din startul jocului şi şi-a creat prima ocazie prin brazilianul Matheus (min. 8), care a reluat cu capul spre colţul lung, dar balonul a ratat ţinta. Gorjenii au evoluat destul de timid, iar situaţiile periculoase au fost destul de rare. Breeveld a tras mult peste poartă (8) din poziţie favorabilă, iar Buleică (17) a ratat şi el ţinta, cu un voleu.

Oaspeţii au beneficiat de o sumedenie de faze fixe din preajma porţii lui Stanca, dar goalkeeper-ul vicecampioanei României a reuşit să reţină în doi timpi reluarea lui Zozulia (16), însă a fost învins de Rotan (38), după un corner bătut de Konoplianka: 0-1. De remarcat că Rotan nu ar mai fi trebuit să fie pe teren, după ce arbitrul l-a iertat de al doilea cartonaş galben în min. 34, după o intrare cu talpa la Erico.

Echipa lui Juande Ramos a avut un forcing de final de primă repriză, însă nu a reuşit să mai marcheze. Matheus, lansat de Zozulia, a trecut de Stanca, dar Unguruşan a respins de pe linia porţii (40), Konoplianka a tras la colţul scurt (41), iar apoi Bruno Gama (44) a şutat pe poartă şi el, ambele baloane fiind reţinute de Stanca.

În partea secundă, Pandurii a evoluat ceva mai bine, însă a făcut-o în continuare crispat, precipitat, în faţa unei echipe care nu a riscat aproape de loc, făcând un joc economicos. Totuşi, Stanca a fost întrebuinţat în min. 61 la şuturile lui Kankava şi Konoplianka.

Una dintre cele mai bune faze ale echipei antrenate de Cristian Pustai a fost o contră rapidă purtată de Buleică (72), însă şutul său a trecut pe lângă poartă. Imediat, Matheus (73) a ratat o mare ocazie de a dubla avantajul formaţiei sale. Selezniov a fost şi el aproape de gol (76), dar reluarea sa a fost slabă, fără emoţii pentru Stanca.

Relevant pentru felul în care s-a desfăşurat jocul este faptul că primul şut pe poartă al echipei Pandurii a venit în min. 80, dar mingea expediată de Ciucur nu i-a pus nicio problemă lui Boiko. Adrovic (86) a ratat o ocazie excelentă de a aduce un punct gorjenilor, însă a fost blocat în ultimă instanţă. Până la final, Zozulia (87) şi Selezniov (90+3) au trecut din nou pe lângă. Dnepr câştigând meritat, în ciuda faptului că gorjenii au forţat egalarea până la ultimul fluier.

La Pandurii nu a jucat atacantul lituanian Deyvidas Matulevicius, accidentat, iar muntenegreanul Adrovic a încercat să îl suplinească fără prea mare succes.

Fundaşul român Alexandru Vlad, transferat vara aceasta de ucraineni de la Pandurii, a fost integralist şi a evoluat foarte bine.

În urma acestui rezultat, rezultatele dintre echipele româneşti şi ucrainene în cupele europene este perfect egal, 7 victorii fiecare şi 7 egaluri (echipele ucrainene au câştigat ultimele cinci dueluri).

Echipa lui Pustai va juca următorul meci pe 3 octombrie, în deplasare, cu Pacos de Ferreira.