Debut spectaculos la CM handbal feminin: România – Iran 39-11 VIDEO

Sportivele din Iran au purtat, ca de obicei, vălul islamic, Hijabul, care le acoperă cea mai mare parte din corp.

03 dec. 2021, 20:40
Debut spectaculos la CM handbal feminin: România – Iran 39-11 VIDEO

CM handbal feminin. Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu victorie în grupa C a Campionatului Mondial din Spania, scor 39-11 (20-3), cu reprezentativa Iranului. Al doilea meci al zilei în grupă este între Norvegia şi Kazakhstan.

DOLIU în sportul românesc. Fostul mare jucător şi antrenor Ioan Teodorescu s-a stins din viaţă la 85 de ani
Principalele marcatoare pentru România au fost Laslo 6 goluri, Dincă 6, Rotaru 5. Jucătoarele Iranului, debutante la un turneul final mondial, au atras privirile şi datorită echipamentului impus de legile musulmane, printr-o variantă ”sportivă” a hijabului, cu capul şi gâtul acoperite complet şi doar faţa liberă.

România a înregistrat şi o pierdere în lot, după ce mezina echipei, Oana Borş (18 ani) s-a accidentat grav la genunchiul drept, chiar după primul gol al său, pe contraatac, la reprezentativa de senioare (min. 19, la scorul 13-2). Handbalista tricoloră a părăsit sala pe targă, după intervenţia rapidă a echipei medicale a turneului.

CM handbal feminin:

De la ora 21.30 se va juca şi a doua partidă a grupei C, între Norvegia şi Kazakhstan.

CM handbal feminin: Programul următoarelor partide în grupa C: 5 decembrie – România – Kazakhstan, Norvegia – Iran; 7 decembrie – Kazakstan – Iran, Norvegia – România.

32 de echipe naţionale se află la start, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

IHF a impus prin procolul sanitar vaccinarea anti-Covid 19 a tuturor participanţilor la competiţia din Spania, anunţă FRH.

La CM din Spania, România va fi reprezentată şi de arbitrele Cristina Năstase – Simona Stancu.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile. Din lot nu face parte căpitanul Cristina Neagu, care a decis să nu mai participe la acţiunile naţionalei în 2021, după ratarea calificării la JO de la Tokyo.

Larisa Iordache se operează la Viena: „Este un pas foarte simplu in vindecarea gleznei mele”
La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).


loading...
Partenerii noștri