Decebal Făgădău, ales primar interimar al Constanţei după demisia lui Radu Mazăre

Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, a fost ales, luni, de consilierii locali, cu 16 voturi pentru şi niciunul împotrivă,în funcţia de primar al Constanţei, după demisia lui Radu Mazăre. 

RomaniaTV.net
08 iun. 2015, 12:17
Decebal Făgădău, ales primar interimar al Constanţei după demisia lui Radu Mazăre

Consilierii locali s-au întrunit, luni, într-o şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se un singur proiect, şi anume cel privind desemnarea unui viceprimar în vederea exercitării atribuţiilor primarului municipiului Constanţa, ca urmare a încetării de drept a mandatului lui Radu Mazăre. 

Decebal Făgădău a fost ales primar interimar cu 16 voturi pentru şi niciun vot împotrivă, în timp ce celălalt vicerpimar, Gabriel Stan, nu a primit niciun vot, şapte voturi fiind anulate.

Prefectul judeţului Constanța a semnat, vineri dimineaţă, ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Radu Mazăre, după ce edilul și-a prezentat demisia din funcţie. Radu Mazăre a explicat motivele demisiei într-o scrisoare în care îşi cere iertare în faţa tuturor pentru greşelile făcute şi precizează că „dorinţa sa de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică nedreptăţile, stresul şi chinul” la care este supus de „atâta vreme”. „Începând de astăzi (22 mai – n.r.) nu-mi mai doresc o viaţă publică politică”, arăta Mazăre în mesajul respectiv.

Decebal Făgădău, în vârstă de 42 de ani, de profesie economist, este viceprimar al municipiului Constanţa din anul 2009, iar înainte de a ocupa această funcţie a fost director al Complexului Muzeal şi de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. El este căsătorit şi are doi copii.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2014, Decebal Făgădău deţine împreună cu soţia sa un apartament în Constanţa cumpărat în 2006. De asemenea, soţia sa a moştenit, în 2013, nouă la sută dintr-un teren de 1.000 metri pătraţi în cartierul Palazu Mare, 37,5 la sută dintr-un apartament şi aproape 20 la sută dintr-un autoturism Logan, fabricat în 2007.

Decebal Făgădău deţine în numerar suma de 225.000 de lei şi are un credit contractat în 2006 de 38.000 de franci elveţieni.

Vineri dimineaţă, prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Radu Mazăre, după ce acesta şi-a prezentat demisia din funcţie.