Deces în politică! Un consilier local a murit pe pârtia de schi

Un bărbat a murit duminică pe o pârtie din Băile Harghita, în urma unui stop cardio-respirator. Este vorba despre Kálmán Dénes, consilier local UDMR la Miercurea Ciuc.

08 mart. 2021, 15:24
Deces în politică! Un consilier local a murit pe pârtia de schi

Deces în politică! Consilierul local, în vârstă de 70 de ani, a decedat pe pârtia din Băile Harghita în urma unui stop cardio-respirator. Conform informațiilor furnizate de ISU Harghita, bărbatul a fost găsit în stare de inconștiență.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a confirmat pentru AGERPRES, că bărbatului i s-a făcut rău după ce a terminat de schiat şi a murit pe marginea pârtiei, nemaiputând fi resuscitat. Kálmán Dénes era decanul de vârstă al consilierilor locali şi în luna octombrie 2020 a condus şedinţa de învestire a primarului Korodi Attila şi a Consiliului Local Miercurea Ciuc.

Citește și: Adevărul din spatele ușilor închise de la ATI Sibiu! ”Ce am văzut eu nu poate fi închipuit de o viață de om. Oamenii nu mor de COVID, mor asfixiați, sedați. Abator e puțin spus, ne omorâm între noi”

Deces în politică! Un consilier local a murit pe pârtia de ski

Deces în politică!

”Suntem profund îndurerați de moartea bruscă a colegului nostru din Consiliul Local Municipal Miercurea-Ciuc, Kálmán Dénes. Kálmán Dénes a terminat în 1973-ban la Cluj Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și a fost detașat la Colegiul Avocaților din Harghita (azi Baroul Harghita). A fost unul dintre cei mai remarcabili avocați din Miercurea-Ciuc. Fiind întrebat în luna septembrie al anul trecut de ce îi este orașul aproape de suflet, dânsul a subliniat faptul că aici și-a găsit căminul, și-a întemeiat familie, orașul l-a acceptat și niciodată nu l-a dezamăgit.

Am fost onorați că pe lângă celelalte activități ale sale a devenit consilier local în 2020. Prin exemplul acestui fapt, a arătat că trecând peste motivațiile individuale putem oricând să devinim și să rămânem până la moarte un component activ și creator pentru comunitatea noastră, pentru sfera noastă publică. La ceremonia de investire pentru Consiliul Local Municipal a precizat că fiecare cetățean are dreptul la fericire și în viziunea sa Consiliul Local are rolul de a crea condițiile pentru obținera acestei fericiri. Prin dispoziția specială a primarului, Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc îi acordă cu efect postumus premiul Pro Urbe. Să îi fie țărâna ușoară! Odihnească-se în pace!” , este mesajul postat pe pagina primăriei Miercurea Ciuc.

Citește și: Sylvia Hoişie, inventatoarea Polidinului, despre vaccinul împotriva Covid-19. „N-am avut niciodată vreo îndoială”