Sylvia Hoişie, inventatoarea Polidinului, despre vaccinul împotriva Covid-19. „N-am avut niciodată vreo îndoială”

Sylvia Hoișie, 91 de ani, medic imunolog, este ferm convinsă de eficența vaccinurilor împotriva Covid-19. Supranumită "mama Polidinului" pentru că a făcut parte din echipa care a creat celebrul medicament românesc, aceasta explică pe ce se bazează încrederea ei.

08 mart. 2021, 15:09
Sylvia Hoişie, inventatoarea Polidinului, despre vaccinul împotriva Covid-19. „N-am avut niciodată vreo îndoială”

Sylvia Hoişie, 91 de ani, medic imunolog, este ferm convinsă de eficența vaccinurilor împotriva Covid-19. Supranumită „mama Polidinului” pentru că a făcut parte din echipa care a creat celebrul medicament românesc, aceasta a explicat într-un interviu acordat RFI pe ce se bazează încrederea ei.

Sylvia Hoişie, inventatoarea Polidinului, despre vaccinul împotriva Covid-19

Reporter: Recent v-ați vaccinat anti-Covid. Ați avut vreun efect secundar?

Sylvia Hoișie: Experiența vaccinării cu produsul Pfizer a fost foarte interesantă. Am dorit mult să ajung la vaccin și m-am bucurat că m-am putut înscrie fără dificultăți pe platforma națională. La spitalul unde am fost programată totul s-a desfășurat conform programului, atât la vaccinarea cu prima doză, cât și la așa-zisul rapel. Am înțeles că și în alte centre de vaccinare din Iași lucrurile au fost bine organizate, ba chiar mai bine decât în cel pe care mi l-am ales. N-am resimțit nici un efect secundar.

Monica Pop a răbufnit după propunerea lui Valeriu Gheorhiță! ”Studii în plus? Nu e același vaccin? Ce să mai creadă bieții oameni”

Reporter: Din studiile efectuate până acum în campaniile de vaccinare avansate – Israel, Marea Britanie – sunteți încrezătoare că vaccinurile anti-Covid sunt eficiente? Și dacă da, în ce fel?

Sylvia Hoișie: N-am avut niciodată vreo îndoială în privința eficienței vaccinurilor, căci nu doar din istoria medicinei, ci și din experiența mea de medic de laborator știu cât bine au făcut și fac ele oamenilor. Am lucrat eu însămi în colective care au preparat, la Iași, vaccinuri: anti-tularemic, anti-tetanic, anti-holeric. Am vrut în deplină cunoștință de cauză, eu și toți ai mei, să ne vaccinăm anti-Covid. La fel de bine știm însă și că eficiența nici unui vaccin nu va fi vreodată de sută la sută, căci interacțiunea dintre produs și individ depinde de starea fizică a fiecăruia din cei vaccinați. Dar pentru majoritatea oamenilor orice vaccin oferă organismului o armă puternică, protecția imunitară, în confruntarea cu agenții patogeni.

Interviul integral AICI.


loading...