Deces la 17 ani. A murit din cauza injecţiilor cu ampicilină, dar vinovaţii nu se găsesc

Fata de 17 ani, decedată anul trecut într-un spital din Târgu Jiu, a murit în urma unui şoc anafilactic. Este concluzia specialiştilor de la IML, care spun că dacă medicii i-ar fi efectuat testele, s-ar fi evitat tragedia.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 21:41
Deces la 17 ani. A murit din cauza injecţiilor cu ampicilină, dar vinovaţii nu se găsesc

Doctorii învinuiţi în dosar spun că au fost făcute analizele, dar nimeni nu putea să prevadă că abia la a 4 injecţie se va declanşa reacţia letală.

Ampicilina este un medicament uzual, prescris în mod frecvent, susţin în cor medicii. „Fiind la a patra injecţie vă daţi seama că nu aveam cum să anticipăm şocul anafilactic. Scrie şi în cărţi că nu se poate prevedea nu se poate interveni, reacţia a fost extrem de violentă”, a spus medicul Carmen Braia.

În sprijinul cadrului medical vine şi Colegiul medicilor Gorj, care încă nu s-a întrunit pentru a analiza plângerea.

„Nu poate intra în discuţie o culpă medicală a medicului, întrucât a prescris ampicilină, care se prescrie destul de uzual de foarte multă lume, medicament pe care fata îl mai făcuse”, a declarat Gheorghe Stanciu, purt[tor de cuvânt Colegiul medicilor Gorj.

Anchetatorii sunt însă de altă părere. „S-a constatat că ulterior cele două învinuite au modificat, în sensul falsificării cu prilejul întocmirii foaiei de observaţie clinice generale a bolnavei”, a spus Laurenţiu Grecu, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Raluca Tulic a murit în august anul trecut în Spitalul din Târgu Jiu. Se internase la secţia ORL, pentru o operaţie de amigdalită. Tatăl tinerei susţine în continuare că medicii sunt de vină pentru moartea ei şi aşteaptă rezultatele anchetei Colegiului Medicilor.