Decizia ICCJ în procesul fostului torţionar Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare

Instanța supremă a stabilit un nou termen, la data de 25 noiembrie, în apelul declarat de Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare, după ce acesta a cerut un termen pentru a-și angaja un avocat.

RomaniaTV.net
14 oct. 2015, 08:00
Decizia ICCJ în procesul fostului torţionar Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare

Alexandru Vișinescu a fost prezent, miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă nu a dorit să facă declarații presei.

Alexandru Vișinescu a fost condamnat de Curtea de Apel București, pe 24 iulie, la 20 de ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tratamente neomenoase. Instanța a mai dispus degradarea militară a fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat.

De asemenea, el a fost obligat de instanță să plătească, în solidar cu Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne și ANP, despăgubiri de 300.000 euro către trei părți civile, urmași ai deținuților închiși la Râmnicu Sărat, după cum urmează: Nicoleta Eremia — 50.000 euro, Elena Iacob — 100.000 euro și Anca Cernea — 150.000 euro.

În plus, Vișinescu trebuie să plătească statului român cheltuieli judiciare în cuantum de 25.000 lei.

Judecătorii au dispus și menținerea sechestrului asigurător pus anterior pe un imobil și acțiuni la SIF-uri deținute de Vișinescu.

Sentința pronunțată de Curtea de Apel București nu este definitivă și a fost atacată cu apel la ÎCCJ.