Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă

Publicat: Vineri, 20 Septembrie 2019 08:31 // Actualizat: Vineri, 20 Septembrie 2019 18:36 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Bucureşti că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii. Decizia nu este definitivă. 

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit calitatea de colabor al Securităţii pentru Traian Băsescu.

"Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă", au decis magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Fostul preşedinte a reacţionat imediat, anunţând că va contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Citeşte şi: Traian Băsescu, prima reacţie după decizia CAB că a colaborat cu Securitatea: Voi contesta decizia

La ultimul termen, în 5 septembrie, Traian Băsescu a reluat afirmaţiile conform cărora nu a colaborat cu fosta Securitate.

"Trebuie să mă apăr, avem puncte de vedere total diferite eu şi CNSAS-ul. Vom vedea, ne va mpăca un al treilea, judecătorul", a spus fostul preşedinte.

Întrebat dacă o decizie defavorabilă i-ar crea probleme de imagine, Traian Băsescu a răspuns: "Categoric".

În ceea ce priveşte legătura sa cu Petrov, numele conspirativ sub care ar fi colaborat, Băsescu a declarat: "Hai să vedem procesul, nu aş vrea să fac declaraţii înaintea procesului, îl lăsăm să se desfăşoare şi vedem".

El a reluat afirmaţiile conform cărora nu a fost colaborator al Securităţii.

Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care conţine descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu "sursa", istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii.

De la momentul depunerii dosarului, în presă au apărut numeroase documente referitoare la colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, inclusiv nume ale celor despre care ar fi dat infiormări sub numele de cod Petrov.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de el sau chitanţe care să reprezinte plăţi efectuate de fosta Securitate către el şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator.El a negat că ar fi dat Securităţii informaţii sub numele Petrov.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
colaborator Securitate Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H