Traian Băsescu, prima reacţie după decizia CAB că a colaborat cu Securitatea: Voi contesta decizia

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au constatat, vineri, că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securităţii. Fostul preşedinte a reacţionat imediat, anunţând că va contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti.

20 sept. 2019, 12:02

„Am vazut decizia, voi contesta la ICCJ. Nu-l acuz pe judecator, asta e. A fost aprecierea lui, voi incerca sa explic mai bine. (…) Nu va pot spune decât că-i contestă şi până una alta nu este decizie definitivă. Voi face contestatie, si repet, niciodata în tinerete nu am ştiut ca contrainformaţii militare sunt Securitate”, a spus Traian Băsescu. 

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit calitatea de colabor al Securităţii pentru Traian Băsescu.

„Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, au decis magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

La ultimul termen, în 5 septembrie, Traian Băsescu a reluat afirmaţiile conform cărora nu a colaborat cu fosta Securitate.

„Trebuie să mă apăr, avem puncte de vedere total diferite eu şi CNSAS-ul. Vom vedea, ne va mpăca un al treilea, judecătorul”, a spus fostul preşedinte.