Decizia instanţei cu privirea la cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu

Ioan Niculae, patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu, spera să iasă astăzi din închisoare, dar eliberarea lui se amână.

12 iul. 2021, 22:30
Decizia instanţei cu privirea la cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu

Omul de afaceri Ioan Niculae depusese o cerere de eliberare condiționată care a fost admisă de judecătoria din Medgidia.

Însă cererea a fost contestată de procurorii DNA, iar instanța urma să se pronunțe azi.

Tribunalul a decis să amâne luarea unei decizii până pe 23 iulie, astfel că Ioan Niculae va rămâne în continuare după gratii cel puțin până atunci, scrie Digisport.

Finanțatorul fostei campioane care a retrogradat la finalul acestui sezon a fost condamnat definitiv pe 18 februarie 2021 de Curtea de Apel București la cinci ani de închisoare cu executare.

Ioan Niculae a fost acuzat de cumpărare de infleunță, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani

Astra Giurgiu, care a retrogradat la finalul sezonului precedent, a fost sancţionat pentru a doua oară de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF cu scăderea a două puncte din ediţia 2021-2022 a Ligii a 2-a şi cu interzicerea dreptului de a transfera şi legitima jucători de data aceasta pentru neachitarea datoriilor către fostul antrenor interimar Alexandru Radu.

Astra Giurgiu a mai primit o sancţiune similară, scăderea a două puncte şi interzicerea dreptului de a transfera, la 30 iunie în cazul datoriilor către fotbalistul Andrei George Truşescu. Ţinând cont de faptul că sancţiunile cu depunctarea se cumulează, formaţia Astra va începe noua ediţie de campionat cu -4 puncte.

„Creditor Alexandru Radu, debitor AFC Astra – executare drepturi financiare – În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancţionarea AFC Astra cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar; scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată depunctare 2 puncte pentru perioada 16.06.2021-30.06.2021”, se menţionează în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Citeşte şi: Stelian Ion, atac la UDMR după ce s-a opus desfiinţării Secţiei Speciale şi mutării dosarelor la DNA: „Încearcă să păcălească opinia publică”. Ce spune despre o posibilă rupere a coaliţiei


loading...
Partenerii noștri