Decizia luată de CMBSU privind noile restricţii în Capitală: „Suntem într-o situaţie dinamică”

Decizia luată de CMBSU privind noile restricţii în Capitală. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a declarat joi că măsurile adoptate în contextul creşterii incidenţei COVID-19 vor intra în vigoare în următoarea zi şi că şedinţa CMBSU se va desfăşura probabil vineri.

23 sept. 2021, 18:14
Decizia luată de CMBSU privind noile restricţii în Capitală: „Suntem într-o situaţie dinamică”
Mariana Stancu-Ţipişcă a făcut declaraţii

Decizia luată de CMBSU privind noile restricţii în Capitală. În cazul în care incidenţa COVID-19 va depăşi 4 la mia de locuitori, a adăugat ea, autorităţile se vor adapta la noua situaţie.

Suntem într-o situaţie în dinamică, totul este posibil, dar evident că autorităţile sunt flexibile, se vor adapta la noile realităţi epidemiologice”, a afirmat Mariana Stancu-Ţipişcă.

Citeşte şi: Alexandru Rafila desființează proiectul pentru situații de urgență al lui Raed Arafat: „Nu este dintr-un film într-o țară europeană”

Decizia luată de CMBSU privind noile restricţii în Capitală

Ea a explicat că s-a decis ca şedinţa CMBSU să fie convocată după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ de modificare a HG 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

A fost adoptată o hotărâre de guvern cu referire la situaţia epidemiologică. Are reverberaţii asupra unei eventuale reglementări la nivelul municipiului Bucureşti, motiv pentru care am hotărât să aşteptăm convocarea acestei şedinţe a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă până la publicarea în Monitorul Oficial al României a actului normativ adoptat de Guvern cu privire la situaţia epidemiologică.

Pentru că ne încadrăm în termenul de 48 de ore de la comunicarea ratei de incidenţă, probabil vom organiza mâine şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a se reglementa în detaliu măsurile care se impun, cu luarea în considerare şi a modificărilor normative care au fost aduse astăzi„, a adăugat Mariana Stancu-Ţipişcă, potrivit Agerpres.