Decizia ProTV de a ieşi din lista must-carry scumpeşte abonamentul TV

Clienţii NextGen vor plăti de luna viitoare mai mult pentru abonamentul de televiziune ca urmare a deciziei PRO TV de a ieşi din lista must-carry.

26 feb. 2014, 11:49
Decizia ProTV de a ieşi din lista must-carry scumpeşte abonamentul TV

„Pentru a putea oferi în continuare acelaşi conţinut variat cu care te-am obişnuit, ne vedem nevoiţi ca începând cu luna martie să revizuim nivelul tarifar al abonamentului de televiziune de care beneficiezi”, se arată într-o notificare trimisă abonaţilor NextGen, potrivit capital.ro.

Citeşte şi Lista televiziunilor obligatorii la retransmisie în 2014: Manele şi televiziuni religioase devin must carry

Abonaţi NextGen vor plăti în plus 2 lei pentru serviciul de televiziune, iar motivul este legat de decizia PRO TV de a ieşi din lista must-carry. Pro TV a înștiințat CNA că iese din grila must-carry începând cu data de 23 iulie a anului 2013.  Acest lucru înseamnă că pentru a retransmite postul societățile de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV și trebuie să plătească o taxă.

Citeşte şi Lovitură dură pentru PRO TV. Situaţia este dramatică

„Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se află într-un proces de modificare a strategiei de distribuție în vederea trecerii la transmisia digital terestră și implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel național după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului. Schimbările de distribuție nu vor afecta în niciun fel conținutul”, se arăta în justificarea postului de televiziune.