Decizie a Justiţiei: Laszlo Tokeş a rămas fără Ordinul Steaua României

Publicat: Vineri, 20 Iunie 2014 17:56 // Actualizat: Vineri, 20 Iunie 2014 19:40 // Sursa: romaniatv.net

Laszlo Tokeş a fost deposedat de Ordinul Naţional "Steaua României", informează Antena 3.

 

Laszlo Tokeş a rămas fără Ordinul Steaua României, în urma unei decizii a justiţiei, dar care nu este definitivă.

La începutul acestui an, Laszlo Tokes a atacat în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua României", de retragere a distincţiei care i-a fost acordată acestuia în 2009.

Consiliul de Onoare pentru Ordinul Național "Steaua României" a decis retragerea distincției acordate europarlamentarului Laszlo Tokes după ce a constatat, în cursul deliberărilor, o serie de aspecte temeinice, relevante, substanțiale și convingătoare care i-a dus la concluzia că Tokes a săvârșit, prin declarațiile sale repetate, faptele dezonorante care aduc grave prejudicii morale cavalerilor Ordinul Național "Steaua României", se arată în motivarea publicată de Consiliul de Onoare.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a catalogat, în ședința în care se discuta retragerea ordinului "Steaua României", Consiliul de Onoare pentru Ordinul Național "Steaua României" drept o "comisie pesedistă" și a insistat ca la ședință să participe avocatul său, în dezacord cu actele normative care reglementează activitatea consiliilor de onoare, potrivit motivării.

Consiliul de Onoare al Ordinului Național "Steaua României" a decis pe 20 noiembrie 2013, cu cinci voturi pentru și o abținere, retragerea distincției acordate europarlamentarului Laszlo Tokes.

La sfârșitul lunii august 2013, vicepreședintele PSD Corina Crețu, care deține Ordinul Național "Steaua României", a solicitat în mod public retragerea decorației lui Laszlo Tokes, printr-o scrisoare transmisă Consiliului de Onoare al Ordinului. Solicitarea a fost făcută ca urmare a unor declarații făcute de Tokes în luna iulie, la Tabăra de Vară de la Băile Tușnad.

În decembrie 2009, președintele Traian Băsescu l-a decorat cu Ordinul Național ''Steaua României'' în grad de Cavaler pe Laszlo Tokes. Potrivit decretului semnat de șeful statului la acea dată, conferirea decorației s-a făcut ''cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la Revoluția din Decembrie, în semn de înaltă apreciere a curajului și a demnității de care a dat dovadă.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Laszlo Tokes Ordin national Steaua României
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 iun 18:10
...de Ordinul Naţional “Steaua României”, informează Antena 3.   Citește mai departe… …read more...
20 iun 18:05
... Laszlo Tokeş a fost deposedat de Ordinul Naţional “Steaua României”, informează Antena 3....
20 iun 18:01
...fost deposedat de Ordinul Naţional “Steaua României”, informează Antena 3.   Citește mai departe… Citeste...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H