Decizie a Spitalului Sanador în cazul băieţelului de un an şi zece luni mort după o operaţie. Ce s-a întâmplat cu medicii sancţionaţi

Publicat: Marţi, 26 Martie 2019 17:17 // Actualizat: Marţi, 26 Martie 2019 17:17 // Sursa: romaniatv.net

Spitalul Clinic Sanador a anunţat, marţi, că, în urma cercetărilor efectuate de Colegiul Medicilor Bucureşti în cazul decesului copilului Ştefan Alexandru Duţă, activitatea chirurgicală a medicilor sancţionaţi a fost suspendată. Sanador precizează, de asemenea, că a reziliat imediat după decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principală.

"Activitatea secţiei de Pediatrie, precum şi a celor 18 linii de gardă permanente care deservesc toate secţiile spitalului, se desfăşoară în continuare în parametri normali pentru a putea rezolva cu succes toate cazurile medicale ale pacienţilor, indiferent de vârsta sau de complexitatea situaţiilor medicale. Ca oameni şi profesionişti, suntem recunoscători pentru fiecare viaţă salvată, fiecare clipă câştigată, fiecare bătălie cucerită în faţa suferinţei. Pierderea unei vieţi, şi cu atât mai mult pierderea unei vieţi de copil, este cel mai critic eveniment din viaţa oricărui medic salvator şi a oricărui spital care tratează cazuri medicale complexe, aşa cum se întâmplă zilnic la Spitalul Clinic Sanador", au transmis, marţu, reprezentanţii Spitalului Sanador din Bucureşti.

Potrivit acestora, cercetarea internă a indicat faptul că "nevoile medicale intra şi post-operatorii ale pacientului au fost adresate în acord cu practicile curente din chirurgia pediatrică internaţională şi au ţinut cont de toate afecţiunile pacientului anterioare internării în spital".

"Ne exprimăm întreaga disponibilitate şi deschidere de colaborare cu instituţiile statului implicate în cercetarea acestui caz şi dorim să punem la dispoziţia acestora toate documentele medicale şi informaţiile care să ajute la determinarea exactă a evenimentelor", au mai transmis oficialii spitalului care au precizat că au suspendat activitatea chirurgicală a medicilor sancţionaţi de Colegiul Medicilor Bucureşti.

În plus, oficialii Sanador au menţionat că au reziliat imediat după decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principală.

Colegiul Medicilor a sancţionat, luni, prin vot de blam, medicii de la Sanador care s-au ocupat de băieţelul de un an şi zece luni. Una dintre problemele identificate a fost insuficienţa monitorizării parametrilor vitali postoperator.

În octombrie 2018, un copil de un an şi zece luni a murit la spitalul privat Sanador din Bucureşti, în urma unei operaţii pentru hernie inghinală. Necropsia a arătat că pacientul a suferit un şoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne.

Mama copilului a acuzat personalul spitalului de incompetenţă, spunând că a sunat la 112 pentru ca medicii SMURD să îl salveze pe băiat. Tatăl copilului a depus plângere la parchet, fiind în curs şi o cercetare penală.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copil mort Sanador medici sanctionati spitalul Sanador
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7791
RON
12 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H