Decizie bombă, AC Milan a fost exclusă din cupele europene. Sentinţa este definitivă

Clubul italian de fotbal AC Milan, calificat pentru Europa League, a fost exclus din competiţiile europene pentru sezonul 2019/2020 pentru nerespectarea regulilor fair play-ului financiar, a anunţat, vineri, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

RomaniaTV.net
28 iun. 2019, 10:40
Decizie bombă, AC Milan a fost exclusă din cupele europene. Sentinţa este definitivă

AC Milan, locul 5 în Serie A în sezonul trecut, era calificat pentru faza grupelor Europa League. Însă gruparea italiană intrase în aprilie în vizorul UEFA pentru incapacitatea de a respecta echilibrul financiar impus de forul continental în ultimii trei ani.

În condiţiile date, AC Milan va fi înlocuită de AS Roma în grupele viitorului sezon al Ligii Europa. La rândul său, locul lui AS Roma în turul doi al calificărilor din Liga Europa va fi luat de gruparea de pe locul 7 din ultimul sezon de Serie A, Torino.

Sancţiunea, făcută publică vineri la finalul unei lungi proceduri, rezultă dintr-un acord între clubul lombard şi UEFA, acord validat de Tribunalul administrativ al sportului.

AC Milan fusese suspendat într-o primă fază de UEFA la finalul sezonului 2017/2018, o decizie considerată la acea vreme disproporţionată de TAS.