Schimbări MAJORE la viitoarele alegeri parlamentare: Se renunţă la uninominal şi se revine la votul pe liste

Publicat: Marţi, 24 Februarie 2015 17:31 // Actualizat: Marţi, 24 Februarie 2015 17:45 // Sursa: romaniatv.net

Comisia parlamentară pentru modificarea legii electorale a votat, marți, în unanimitate revenirea la votul pe liste la alegerile parlamentare.

Comisia pentru cod electoral a votat pentru revenirea la votul pe liste la alegerile parlamentare. Președintele Comisiei, Valeriu Zgonea, a afirmat că are mandat de la PSD pentru revenirea la acest tip de vot. "Eu am mandat de la PSD să susțin votul pe listă", a spus Zgonea.

Votul pe listă a fost susținut și de PNL, prin vocea vicepreședintelui Comisiei, Mihai Voicu, cu corecturile tehnice necesare care urmează să fie discutate și cu amendamentul de a păstra cirscumscripția electorală 43 pentru românii din străinătate (patru deputați și doi senatori), care nu exista în sistemul de vot din 2004, va fi păstrată. Propunerea a fost acceptată.

Senatorul liberal Puiu Hașotti a precizat că votul pe listă a fost convenit unanim de membrii subcomisiei de resort, sub forma unui proiect care să sufere niște amendamente.

Deputatul UDMR Marton Arpad a pledat pentru o listă națională în care să fie înșiruite toate candidaturile depuse în județe în ordinea propusă de partid. "Să fie o listă județeană și o listă națională care conține toate numerele de pe lisa națională care se depune la BEC, pentru că se va vota lista respectivă cu toate numele", a fost propunerea de principiu a deputatului UDMR.

La ultimele alegeri parlamentare, din 2012, s-a votat în sistem uninominal într-un singur tur cu distribuţie proporţionala a mandatelor, ceea ce a adus în Parlament 117 parlamentari în plus faţă de legislatura precedentă.

După avizarea de către Comisia pentru cod electoral, revenirea la votul pe liste la alegerile parlamentare va trebui să fie votată în Parlament.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 feb 22:04
Răspunde | Votează email 0 email
Gabi
Oferte de lucru extrem de serioase! Contract legal si oferit imediat! Dovada platii este acum disponibila! Primele castiguri au fost deja trimise! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati comod cate 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 de dolari lunar! Va transmitem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
24 feb 18:07
...pentru modificarea legii electorale a votat, marți, în unanimitate revenirea la votul pe liste la alegerile parlamentare. Citește mai departe… Source: romaniatv.net/ ...
24 feb 17:55
...electorale a votat marți în unanimitate revenirea la votul pe liste la alegerile parlamentare. Citește mai departe… …read more ...
24 feb 17:41
...pentru modificarea legii electorale a votat marți în unanimitate revenirea la votul pe liste la alegerile parlamentare. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H