Decizie controversată: Canada NU PRIMEŞTE niciun cetăţean venit din ţările AFRICII afectate de Ebola

Canada a anunţat încă de vineri că îşi închide frontierele pentru cetăţenii ţărilor Africii de Vest afectate de virusul ucigaş Ebola. Canada a luat această măsură în pofida recomandărilor recente ale organizaţiilor de sănătate de a nu închide frontierele în faţa ameninţării epidemiei.

01 nov. 2014, 12:19
Decizie controversată: Canada NU PRIMEŞTE niciun cetăţean venit din ţările AFRICII afectate de Ebola

Guvernul canadian a anunţat vineri că suspendă eliberarea de vize atât pentru cetăţenii statelor afectate de epidemia de Ebola, cât şi pentru persoanele care au călătorit în ultimele trei luni în aceste ţări, pentru a evita răspândirea  virusului pe teritoriul său.

Decizia intervine pe fondul unor rapoarte statistice ale OMS, care arată că febra hemoragică a făcut până acum, la nivel mondial, aproximativ 5.000 de morţi (4.951, mai exact), potrivit presei occidentale.

Citeşte şi Epidemia de Ebola: România trimite şase maşini Duster pentru echipele medicale din Africa 

Canada este a două ţară, după Australia, care ia decizia de a nu primi pe teritoriul său persoane din ţări ale continentului african afectate de Ebola.

Până acum, pe continentul canadian, nu a fost raportat niciun caz de Ebola, iar eventualele persoane suspecte au efectuat teste care au arătat că nu sunt contaminate cu virusul ucigaş. Majoritatea cazurilor de Ebola s-au semnalat în Liberia, Guineea şi Sierra Leone.