Decizie de ultimă oră! Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu. Judecătorii poieșteni au decis luni ca omul de afaceri să fie cercetat sub control judiciar.

25 mart. 2024, 18:59
Decizie de ultimă oră! Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu. Magistrații de la Judecătoria Ploiești au respins luni propunerea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu în cazul lui Cornel Dinicu. Mai mult, aceștia au înlocuit această măsură preventivă cu măsursa controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Citește și Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, ar intenționa să execute arestul la domiciliu în complexul care a ars

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu

La începutul lunii ianuarie, Cornel Dinicu a fost arestat preventiv, după ce a fost acuzat de distrugere din culpă în cazul incenidului devastator ce i-a mistuit pensiunea din localitatea Tohani, județul Prahova. Ulterior, pe data de 1 februarie acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

În dosarul incendiului de la Ferma Dacilor administratorii complexului turistic Cornel Dinicu,Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare moartea a opt persoane.

Potrivit oamenilor legii, construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale.

„De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…), sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric”, preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Magistrați spun că  societatea comercială era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator noncasnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea „pompă de apă” având o putere de 8 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni.

Citește și Decizie de ultimă oră! Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, plasat în arest la domiciliu