Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, ar intenționa să execute arestul la domiciliu în complexul care a ars

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, și-ar dori să execute arestul la domiciliu chiar în complexul turistic care a ars din temelii.

05 feb. 2024, 23:47
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, ar intenționa să execute arestul la domiciliu în complexul care a ars

Decizie uluitoare luată de Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. Surse judiciare au declarat că acesta ar intenționa să execute arestul la domiciliu chiar la complexul turistic unde a avut loc incendiul și unde și-a pierdut viața și fiul său, potrivit gandul.ro.

Potrivit acelorași surse, Dinicu ar urma să facă o cerere în acest sens. Pe de altă, Dinicu  va fi dus la fața locului unde se desfășoară, la această oră, ridicarea de noi probe care vor fi analizate atât de Institutul Național de Expertize Criminalistice, cât și de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitatea Minieră și Protecție Antiexplozivă.

Citește și: EXCLUSIV Mesajul transmis de Cornel Dinicu imediat după eliberarea din arest. Ce aştaptă de la justiţia din România

Patronul pensiunii a fost plasat, joi după-amiază, în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Judecătorii de la Tribunalul Prahova au respins propunerea procurorilor de prelungire a arestului. La rândul lor, administratorii firmei, Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie, vor rămâne timp de 60 de zile sub control judiciar.

Astfel, Tribunalul Prahova a hotărât înlocuirea măsurii arestului preventiv luată față de patronul de la Ferma Dacilor cu măsura arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, a transmis un mesaj imediat după ce judecătorii au decis să îl elibereze din arest şi să-l plaseze în arest la domiciliu.

Citește și: Incendiul de la Ferma Dacilor. Soții pe care patronul Cornel Dinicu îi suspecta că ar fi dat foc complexului au ajuns la testul poligraf

„Transmit condoleanțe tuturo familiilor celor care au murit în incendiu și aștept ca justiția din România să își facă treabă și să găsească vinovații care au dus la producerea acestei tragedii”, a spus Cornel Dinicu la România TV.

Cornel Dinicu, cel care a ridicat complexul turistic care funcţiona fără autorizaţie ISU susţine că focul care a distrus principala clădire a complexului şi în care au murit opt oameni, inclusiv unul dintre fiii săi, a fost provocat de o mână criminală.

„Nu am probe. Specialiştii trebuie să găsească. Vreau doar să-mi strâng copiii în braţe. Este un moment extrem de greu”, mai spus Cornel Dinicu.