Decizie de ULTIMĂ ORĂ în Ucraina. ÎNCETAREA UNILATERALĂ a focului va intra în vigoare vineri seara

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat că o încetare unilaterală a focului în estul ţării va intra în vigoare vineri seara şi va dura o săptămână pentru a permite rebelilor proruşi să predea armele.

RomaniaTV.net
20 iun. 2014, 16:42
Decizie de ULTIMĂ ORĂ în Ucraina. ÎNCETAREA UNILATERALĂ a focului va intra în vigoare vineri seara

„Astăzi, 20 iunie, încetarea focului urmează să intre în vigoare şi va dura până la 27 iunie”, a declarat Petro Poroşenko, aflat în prima sa vizită în regiunea rusofonă Doneţk, de la învestirea sa în funcţie, la 7 iunie.

Un plan de pace urmează să intre în vigoare odată cu încetarea focului.

Anterior, preşedintele Petro Poroşenko anunţa că, în curând, va semna ordinul de încetare temporară a focului în estul ţării.

Citeşte şi RUSIA efectuează MANEVRE MILITARE „O serie de unităţi motorizate şi antiaeriene, plasate în ALERTĂ”

”După cum a spus preşedintele, el va semna în curând un ordin pentru încetarea temporară a focului. Aceasta se va face pentru ca teroriştii să poată preda armele. Cei care nu o vor face vor fi lichidaţi”, a avertizat ministerul ucrainean în comunicatul său.

Anterior, Petro Poroşenko a subliniat că declaraţia sa de încetare a focului va marca lansarea unui plan în 14 puncte vizând restabilirea păcii în estul ţării, regiune care din luna aprilie este teatrul unor confruntări între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene.

Citeşte şi Petro Poroşenko a prezentat un PLAN ÎN 14 PUNCTE pentru rezolvarea situaţiei din Ucraina