ALERTĂ în România din cauza CORONAVIRUSULUI! Decizie de ultimă oră a autorităţilor de la Bucureşti

Autorităţile române au decis ca toate persoanele care vin în România din zonele Veneto şi Lombardia din Italia, unde sunt confirmate multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, sau care au călătorit acolo în ultimele două săptămâni, să fie plasate în carantină, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Bucureşti. De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene.

23 feb. 2020, 09:47
ALERTĂ în România din cauza CORONAVIRUSULUI! Decizie de ultimă oră a autorităţilor de la Bucureşti

„Reprezentanții Comitetului intersectorial pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19), împreună cu reprezentanții autorităților cu responsabilitate în acest domeniu, au susținut sâmbătă seara o teleconferință, având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroși cetățeni români. Până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus”, a anunţat Ministereul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări.

Persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, vor intra în carantină timp de 14 zile după intrarea în țară, a mai anunţat ministerul. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene.

„Noile măsuri vor fi transmise de către Ministerul Sănătății către unitățile sanitare și medicii de familie, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București”, mai precizează reprezentanţii MS.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene.

„Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare”, se mai arată în comunicatul MS.

Toate persoanele, care se încadrează în definiția de caz suspect, vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

Citeşte şi: Alertă mondială! Perioada de incubaţie a coronavirusului ar putea fi mai lungă. Numărul deceselor a ajuns la aproape 2.500

Alertă în Italia din cauza coronavirusului! Guvernul a interzis, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut alarmant în ultimele ore în Italia. Până în prezent, în Italia au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare cu coronavirus. 11 localități în care trăiesc și numeroși români sunt în carantină, iar la Ministerul de Externe de la București au fost luate măsuri speciale pentru ajutorarea românilor de acolo. De asemenea, în regiunile Veneto şi Lombardia au fost anulate toate evenimentele sportive programate pentru duminică. 

Premierul Italian a explicat că este vorba despre 10 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo ‘Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.

Accesul şi părăsirea acestor localităţi sunt posibile doar în cazuri excepţionale. Oamenii nu vor mai merge la serviciu, iar şcolile au fost închise.


loading...
Partenerii noștri