Alertă în Italia din cauza coronavirusului! Guvernul a interzis, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi

Alertă de proporții în Italia, unde numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut alarmant în ultimele ore. Până în prezent, în Italia au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare cu coronavirus. 11 localități în care trăiesc și numeorși români sunt în carantină, iar la Ministerul de Externe de la București au fost luate măsuri speciale pentru ajutorarea românilor de acolo. De asemenea, în regiunile Veneto şi Lombardia au fost anulate toate evenimentele sportive programate pentru duminică. 

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 07:28
Alertă în Italia din cauza coronavirusului! Guvernul a interzis, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi

Guvernul italian a interzis, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului, anunţă presa italiană.

„Am adoptat un decret pentru a opri această urgenţă. Obiectivul este protejarea sănătăţii italienilor, care este cel mai important lucru pentru noi”, a anunţat prim-ministrul Giuseppe Conte, după întâlnire.

Premierul Italian a explicat că este vorba despre 10 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo ‘Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.

Accesul şi părăsirea acestor localităţi sunt posibile doar în cazuri excepţionale. Oamenii nu vor mai merge la serviciu, iar şcolile au fost închise.

Până în prezent, în Italia au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare cu coronavirus. Persoanele decedate sunt un bărbat în vârstă de 78 de ani din Vo ‘Euganeo şi o femeie din Codogno.

33 de persoane ce prezintă simptome ale bolii sunt spitalizate, iar dintre ele 18 se află la Terapie Intensivă. Unsprezece persoane se află în carantină la domiciliu.

Deocamdată nu se cunoaşte originea focarului.

Citeşte şi: Alertă mondială! Perioada de incubaţie a coronavirusului ar putea fi mai lungă. Numărul deceselor a ajuns la aproape 2.500

 

Raed Arafat, anunţ de ultimă oră. „Cei care se întorc din zonele lovite de coronavirus în Italia intră în carantină”

Raed Arafat a declarat faptul că românii din zonele lovite de coronavirus nu trebuie să între în panică şi să se urce în avion. Însă, dacă doresc acestu lucru, ar trebui să ştie că vor intra automat în carantină timp de 14 zile.

„Ceea ce este important este ascultarea recomandărilor autorităților italiene. Nu este niciun motiv penru a se panica și a urca în mașină sau în avion să vină în țară. Totuși, cei care decid să plece din zona respectivă către România și vor să facă acest lucru vor trebui să ne informeze. Va trebui să știm pe ce linie aeriană vine persoana respectivă, când sosește în țară, deoarece cu siguranță aici în țară vor fi aplicate anumite măsuri, se va analiza situația care există”, a afirmat Raed Arafat, sâmbătă, la Digi 24.

Citeşte şi: Al doilea deces de coronavirus în Europa. Ambele victime sunt din Italia

Raed Arafat a adăugat faptul că România va ține legătura cu autoritățile din Italia și vor vedea ce măsuri vor lua aceștia, pentru a putea fi ulterior aplicate și la noi.


loading...
Partenerii noștri