Decizie disperată după dezastru, autorităţi în alertă. Primarul din Corbu: Se impune, avem aceeaşi problemă

Decizie disperată după cel mai mare dezastru provocat de vreme anul acesta. Drumul judeţean de acces spre localitatea Corbu va fi spart pentru a evita o nouă viitură. Primarul susţine că doar în acest fel pot lărgi albia râului, mai ales că în următoarele zile sunt din nou anunţate ploi. Zeci de case şi maşini sunt şi acum sub apă sau nămol.

15 oct. 2015, 08:37
Decizie disperată după dezastru, autorităţi în alertă. Primarul din Corbu: Se impune, avem aceeaşi problemă

Satul Corbu a fost pur şi simplu măturat de viitură, apele învolburate au făcut prăpăd. Trei case au fost puse la pământ, iar alte zeci de locuinţe sunt distruse.

„Este o măsură disperată, dar se impune, avem aceeaşi problemă… sunt zeci de adrese trimise pentru nevoia urgentă de mărire a capacităţii de preluare. Ar trebui spart în regim de urgenţă, e sezonul ploios, se poate sparge parţial pentru un singur sens, altfel inundăm cele 45 de case. Îmi este teamă, este sezonul ploilor, sâmbătă apar iarăşi ploi şi ne vom trezi cu aceeaşi situaţie, terasamentul căii ferate e spălat. Aceste capacităţi de deversare sunt foarte mici. Mâine convoc o şedinţă de consiliu local, sper să putem aloca 5.000 de lei familiilor afectate, sper să se solidarizeze şi consiliul judeţean pentru ajutarea acestor familii. Fac apel către drumurile judeţene să intervină, ne putem trezi cu alte soluţii disperate. Se ştie povestea, trenează de 30 de ani şi nu se face nimic”, a declarat Marian Gălbinaşu, primarul comunei Corbu.

Zeci de gospodării din Corbu au fost inundate în urmă cu două nopţi din cauza unei viituri puternice. A plouat într-o noapte cât pentru cinci luni. Peste 20 de şoferi au văzut moartea cu ochii, drumul s-a transformat într-o mare de apă, iar maşinile lor au fost purtate în derivă. Unele au fost aruncate în calea ferată ruptă, altele în copaci.

Mai mult, aproximativ 20 de locuințe din comuna Corbu au fost inundate, iar viitura a rupt gardul fermei piscicole și a împrăștiat pietrișul de sub calea ferată pe șosea.

O femeie de 86 de ani, cu probleme psihice, a fost salvată de autorităţi, după ce rămăsese captivă într-o casă din localitatea Luminița, unde trei locuințe au fost măturate de ape. Aflată în șoc hipotermic aceasta a fost dusă la Spitalul Județean Constanța pentru îngrijiri medicale. Cu o altă ambulanță a mai fost preluată încă o persoană de 46 de ani, despre care medicii spun că se afla în șoc hipotermic sever.

12 persoane au fost cazate la căminul cultural din Corbu, unde vor rămâne până când vremea se va îndrepta. Autoritățile încă evaluează pagubele.

PROGNOZA METEO pentru IARNĂ. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion


loading...