Decizie drastică! Excursioniştii care lasă gunoaie într-un parc natural le vor primi acasă, prin poştă

Un grup de excursionişti care au vizitat parcul naţional Khao Yai, din estul Thailandei, vor primi acasă, prin poştă, deşeurile din plastic şi ambalajele lăsate în urma lor, o acţiune prin care autorităţile doresc să dea un exemplu întregii lumi, scrie Agerpres.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 15:58
Decizie drastică! Excursioniştii care lasă gunoaie într-un parc natural le vor primi acasă, prin poştă

„Vreau ca această acţiune să fie un mesaj clar şi puternic pentru toţi vizitatorii parcului, thailandezi sau străini, că nu vom tolera acest tip de comportament egoist şi dispreţuitor”, a declarat ministrul thailandez al mediului, Warawut Silpa-Archa.

Warawut a postat marţi pe contul său de Facebook o serie de fotografii în care apar gunoaiele, precum şi colete aparţinând unui serviciu de curierat prin intermediul căruia au fost expediate deşeurile. Sticle de plastic, cutii de conserve, borcane de sticlă şi pungi sunt câteva din resturile menajere lăsate în acest parc natural, situat la 125 de km nord-est de Bangkok.

Citeşteb şi: Pandemia de coronvirus afectează puternic Spania. Ţara a pierdut 40 de milioane de turişti şi 50 de miliarde de euro

Autorităţile cunoşteau adresa şi numele vizitatorilor, având în vedere că excursioniştii trebuie să-şi înregistreze datele personale pentru a putea închiria unul dintre corturile disponibile în zonă şi a putea campa peste noapte.

„Nu numai că gunoiul va fi trimis la adresa respectivă, ci va fi anunţată şi poliţia pentru impune o amendă conform legii”, a precizat ministrul Mediului.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul copilului bătut de părinţii unei fetiţe pe care a lovit-o cu mingea în parc

El a avertizat că aruncarea gunoiului în parcul naţional constituie o infracţiune care se pedepseşte cu până la 5 ani de închisoare şi amenzi de până la 500.000 de bat (16.000 de dolari sau 13.400 de euro), potrivit legilor locale.

Thailanda, una dintre ţările cu cea mai mai rată a deşeurilor din plastic din lume, preconizează un plan pentru eliminarea progresivă a pungilor din plastic şi polistiren, care de multe ori ajung în mare sau în natură putând provoca moartea animalelor.