Decizie drastică luată de Pfizer! Angajații care nu se vaccinează anti-Covid cu schema completă vor fi dați afară

Compania Pfizer din SUA a luat o măsură drastică în privința anagajaților săi. Dacă nu se vaccinează complet împotriva infecției cu COVID în săptămânile următoare, aceștia riscă să fie dați afară.

09 oct. 2021, 12:31
Decizie drastică luată de Pfizer! Angajații care nu se vaccinează anti-Covid cu schema completă vor fi dați afară

Pfizer a cerut tututor angajaților și subcontractanţilor săi de pe teritoriul SUA să se vaccineze cu schema completă anti-Covid până la data de 15 noiembrie. În caz contrar, vor rămâne cu contractele de muncă suspendate.

Cerinţa nu se aplică persoanelor cu derogări bazate pe motive religioase sau medicale, conform documentului Pfizer.

Angajaţii care nu se vor conforma cerinţei şi care nu dispun de scutire riscă să fie daţi afară, conform notei semnate de Nicole Shaffer, director principal pentru programele privind sănătatea şi siguranţa la locul de muncă în cadrul Pfizer.

Compania -al cărei vaccin de tip ARNm împotriva COVID-19 este considerat etalon în domeniu- cerea anterior angajaţilor nevaccinaţi să se testeze săptămânal, conform presei.

Două doze de vaccin Pfizer sunt eficiente timp de cel puţin şase luni STUDIU

Două doze de vaccin Pfizer-BioNTech

sunt eficiente împotriva riscurilor de spitalizare asociate COVID-19 şi contra tuturor variantelor noului coronavirus timp de cel puţin şase luni, se arată într-un studiu publicat în revista The Lancet.

Studiul realizat de Pfizer şi de reţeaua de sănătate americană Kaiser Permanente a analizat datele medicale obţinute de la 3,4 milioane de persoane din California de Sud, în perioada 4 decembrie 2020 – 8 august 2021.

Rezultatele arată că eficacitatea vaccinului împotriva riscului de infectare scade în timp, de la 88% în luna următoare imunizării cu cea de-a doua doză la 47% după şase luni. Pe de altă parte, vaccinul rămâne eficient în procent de 90% împotriva riscurilor de spitalizare din cauza COVID-19, inclusiv în caz de infectare cu varianta Delta, timp de cel puţin şase luni.

Aceste rezultate le confirmă pe cele estimate anterioare de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) şi de Ministerul Sănătăţii din Israel, a subliniat The Lancet. „Studiul nostru confirmă că vaccinurile sunt un instrument central pentru controlarea epidemiei şi rămân extrem de eficace în prevenirea formelor severe şi a spitalizărilor, inclusiv împotriva variantei Delta sau a altor variante care suscită preocupare”, a rezumat Sara Tartof, autorul principal al studiului.