Decizie fără precedent: Batoanele Mars şi Snickers vor fi RETRASE din România şi alte 54 de ţări

Milioane de batoane şi bomboane de ciocolată Mars, Snickers şi Milky Way, care sunt consumate şi în România, au fost retrase din magazine din 55 de ţări, inclusiv de la noi. Asta după ce un client a găsit o bucată de plastic într-un baton, informează România TV. Mars România a anunţat că doar unele loturi din produsele Snickers, Mars, Milky Way şi Celebrations vor fi retrase, ca măsură preventivă după ce o bucată de plastic a fost identificată într-un astfel de produs, fabricat în Olanda.

23 feb. 2016, 15:25
Decizie fără precedent: Batoanele Mars şi Snickers vor fi RETRASE din România şi alte 54 de ţări

Compania a anunţat printr-un comunicat de presă că a decis să retragă aceste produse cu eventuale probleme din Belgia, Luxemburg şi Germania. Este vorba despre Mars, Snickers, Milky Way, dar şi lotul din cutiile de bomboane Celebrations, dulciuri cu termenul de expirare între iunie 2016 şi ianuarie 2017.

Compania a anunţat iniţial că va retrage dulciurile din Germania, însă măsura a fost extinsă în Marea Britanie, Franţa, Belgia, Italia şi Spania. Ulterior, un reprezentant al companiei a declarat că decizia va afecta 55 de ţări.

În România vor fi retrase doar miniaturile de 8 grame, multipack 4×50 g Snickers şi Mars, respectiv Celebrations 220 g şi 400 g. „Până la această dată, MARS a primit o singură reclamaţie de la un consumator, iar în România nu a fost înregistrată nicio reclamaţie”, se arată într-un comunicat al companiei. Produsele care fac obiectul retragerii au fost fabricate în Olanda.

Toate celelalte tipuri de ciocolată distribuite de către Mars România sunt în continuare disponibile pentru achiziţie şi sigure pentru consum, potrivit companiei.

Pe lângă decizia de a retrage aceste dulciuri de pe piaţă, compania îi recheamă în magazine pe cei care au cumpărat astfel de produse, astfel încât să nu existe vreo problemă.

Cei de la ANSVSA au spus că România nu se află pe lista de distribuţie a acestor produse, nici măcar nu a fost notificată de producător, însă dacă va fi nevoie vor face mai multe analize şi vor retrage produsele de pe piaţă.

Compania nu a anunţat câte produse vor fi retrase din aceste ţări şi nici impactul bugetar pe care această acţiune îl are.

Citeşte şi Cele mai nocive mărci de ciocolată din România