Decizie în premieră a Academiei de film de la Hollywood! Will Smith nu va mai putea participa la Gala Premiilor Oscar timp de 10 ani, după ce l-a pălmuit pe Chris Rock. Reacţia actorului

Academia de film de la Hollywood a luat o decizie fără precedent şi l-a sancţionat pe Will Smith cu interzicerea dreptului de a mai participa la Gala Premiilor Oscar timp de 10 ani.

08 apr. 2022, 22:45
Decizie în premieră a Academiei de film de la Hollywood! Will Smith nu va mai putea participa la Gala Premiilor Oscar timp de 10 ani, după ce l-a pălmuit pe Chris Rock. Reacţia actorului

Decizia vine ca urmare a incidentului în care Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock pentru că a făcut o glumă referitoare la soţia lui.

Will Smith, sancţiune drastică după incidentul de la Gala Premiilor Oscar

Academia de film de la Hollywood a anunțat vineri că Will Smith, care a primit trofeul pentru cel mai bun actor la ediția din 2022, nu mai are voie să participe timp de 10 ani la Oscaruri și la niciun alt eveniment de-al său, transmite CNN.

A 94-a ediție a Premiilor Oscar trebuia să fie o sărbătoare a celor mulți din comunitatea noastră care au depus un efort incredibil în ultimul an. Cu toate acestea, acele momente au fost umbrite de compartamentul inacceptabil și dăunător pe care l-am văzut pe scenă la domnul Smith”, au declarat David Rubin și Dawn Hudson, președintele și șeful executiv ai Academiei de film de la Hollywood.

Citeste si De ce boală suferă soţia lui Will Smith. Jada Pinkett Smith a rămas cheală: „Este un subiect dificil”

Prima reacţie a actorului

Will Smith şi-a recunoscut greşeala şi a primit cu resemnare decizia Academiei.

Accept și respect decizia Academiei”, a declarat Will Smith, care pe 1 aprilie demisiona din academie și își prezenta scuzele față de Chris Rock, de producătorii Premiilor Oscar, de actorii nominalizați și faţă de telespectatori. Academia de film a acceptat demisia lui Will Smith, însă nu i-a retras Oscarul pentru cel mai bun actor, primit luna trecută pentru rolul din „The Williams Method”.

Citeste si Will Smith a dezvăluit că s-a gândit să-și ucidă tatăl abuziv: „L-am văzut lovind-o pe mama în cap până i-a dat sângele. Am fost laș”

Reamintim că la Gala Premiilor Oscar 2022, care a avut loc pe 27 martie, Will Smith a urcat pe scenă şi l-a pălmuit pe comediantul Rock, după ce acesta a făcut o glumă despre înfăţişarea soţiei actorului, Jada Pinkett Smith.

Gluma lui Rock despre Pinkett Smith a făcut referire la filmul ‘G.I. Jane’ din 1997, în care actriţa Demi Moore s-a ras în cap. Pinkett Smith suferă de alopecie, o afecţiune care provoacă căderea părului.

Will Smith, scuze publice pentru Chris Rock după ce l-a pălmuit

La scurt timp după incident, Will Smith a publicat pe Facebook un mesaj lung în care îi cere iertare lui Rock şi îi explică faptul că a reacţionat emoţional.

Violenţa în toate formele este otrăvitoare şi distructivă. Comportamentul meu la premiile Oscar a fost inacceptabil şi nescuzabil. Glumele pe seama mea sunt parte din meserie, dar o glumă despre afecţiunea medicală a Jadei a fost prea mult pentru mine, aşa că am reacţionat emoţional. 

Aş vrea să îmi prezint public scuze faţă de tine, Chris, am depăşit măsura şi am greşit. Sunt ruşinat, iar acţiunile mele nu sunt un indicator pentru bărbatul care vreau să fiu. 

Nu e loc de violenţă într-o lume de iubire şi bunătate. Vreau să îmi prezint scuzele şi pentru Academia Americană de Film, producătorii show-ului, spectatori şi telespectatorii din întreaga lume. 

Îmi prezint scuzele şi în faţa familiei Williams şi a familiei King Richard. Regret că comportamentul meu a pătat ceea ce a fost o călătorie minunată pentru noi toţi„, a scris Will Smith pe Facebook.