Decizie în scandalul pozelor topless ale Ducesei de Cambridge

Magistraţii francezi hotărăsc marţi dacă fotografiile în care soţia Prinţului William apare fără sutien vor fi reţinute de la publicare sau nu de către o revistă tabloidă.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 05:42
Decizie în scandalul pozelor topless ale Ducesei de Cambridge

Magistraţii din Paris au ascultat până acum argumentele avocaţilor care reprezintă cuplul regal, dar şi pe reprezentanţii revistei Closer, primul tabloid care a făcut publice fotografiile cu ducesa.

Avocaţii prinţului William au cerut magistraţilor să interzică distribuţia fotografiilor, deoarece intimitatea ducesei Kate a fost „grosolan încălcată” atunci când a fost fotografiată fără sutien.

„Pentru a constata infracţiunea de violare a intimităţii, reclamanţii vor trebui să demonstreze că fotograful a făcut pozele pe o proprietate privată fără acordul lor şi fără ca ei să fie conştienţi că vor fi fotografiaţi. În opinia mea acest lucru nu este greu de demonstrat, luând în considerare circumstanţele acestui caz”, a spus Christopher Mesnooh, avocat.

Pe 14 septembrie, publicaţia franceză Closer a dat publicităţii fotografii în care soţia prinţului William apare fără sutien. Câteva zile mai târziu, revista italiană „Chi” a publicat zeci de fotografii cu ducesa din timpul vacanţei din Franţa. Şi un ziar irlandez a preluat pozele cu ducesa, cu toate că mass media britanică decisese să respecte rugămintea Casei Regale de a nu publica aceste imagini.