Decizie istorică: bancă din România, OBLIGATĂ să primească ratele în franci elveţieni la cursul de 2,6 lei. Acum, cursul este 4,1 lei!

Publicat: Marţi, 02 Octombrie 2018 18:06 // Actualizat: Marţi, 02 Octombrie 2018 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Decizie istorică: Piraeus Bank este obligată prin instanță să primească ratele celor împrumutați în franci la un curs maxim de 2,6 lei. Acum, moneda elvețiană este cotată la 4,1 lei.

Este vorba de un credit de 29.000 de franci elveţieni luat in 2008 si din cauza penalitatilor ajunse la 50.000 de franci elvetieni. Mai mult, clientul isi peirduse casa!

Decizia poate fi folosita de toti cei cu litigii cu bancile pentru ca principiul schimbului valutar este acelasi si in cazul euro si a celor in franci elvetieni. Acocatii au reclamat faptul ca bancile nu si-au informat clientii fata de riscul valutar!

Şef serviciu BNR: Cei care au luat credite în franci elveţieni au înţeles riscurile

"Decizia este istorică fiindcă nu doar că blochează cursul valutar, dar aduce un echilibru prestaţiilor, nu este nici în contradicţie cu principiul nominalismului, cel care a afectat soarta mai multor dosare. Instanţa decide astfel că pentru un curs CHF îngheţat este "rezonabilă" varianta prin care îl lasă să fluctueze până la un maxim de 2,6 lei/CHF", a declarat avocatul Adrian Cuculis.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
credit curs valutar franci elveţieni Piraeus Bank
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H