Decizie istorică luată de capii Bisericii. SE SCHIMBĂ rugăciunea "Tatăl Nostru"

Publicat: Duminică, 09 Iulie 2017 12:10 // Actualizat: Duminică, 09 Iulie 2017 12:10 // Sursa: romaniatv.net

Rugăciunea "Tatăl Nostru" va suferi mai multe modificări în 2018. Conferința episcopală elvețiană a acceptat să amâne pentru sărbătoarea Paștelui din 2018 intrarea în vigoare a unei modificări din traducerea franceză a rugăciunii "Tatăl nostru".

La cererea înaintată de Federația Bisericilor protestante din Elveția, Conferința Bisericilor reformate din Elveția romandă și Biserica catolico-creștină din Elveția, episcopii catolici elvețieni au decis să amâne introducerea versiunii modificate, prevăzută inițial pentru prima duminică din Advent a anului liturgic curent (3 decembrie 2017), pentru 2018.

Amânarea va permite acestor trei Biserici să introducă în respectivele liturgii noua versiune a rugăciunii "într-un spirit de comuniune ecumenică", după cum subliniază episcopii într-un comunicat preluat de "L'Osservatore Romano".

La încheierea adunării plenare care a avut loc la sfârșitul lunii mai la abația din Einsiedeln, episcopatul catolic elvețian a aderat la alegerea făcută în 2013 de Biserica din Franța și din celelalte țări francofone şi a anunțat introducerea în Elveția romandă (unde franceza este limba oficială) a unei modificări a traducerii curente din textul original grec a rugăciunii Tatăl nostru. Concret, formularea "Et ne nous soumets pas à la tentation" ("Și nu ne duce pe noi în ispită", n.r.) devine "Et ne nous laisse pas entrer en tentation" ("Și nu lăsa să cădem în ispită").

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
biserică rugăciune tatal nostru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 iul 22:49
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Uitarea inseamna Saracie ! M-am Gandit Saptamana Trecuta la Aceasta Filozofie .
1
EUR
4.8746
RON
19 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H