Decizie NEAŞTEPTATĂ luată de consilierii ministrului de Interne Carmen Dan: Au decis să renunţe la indemnizaţii şi să lucreze pe gratis

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat, marţi seară, la România TV că toţi cei cinci consilieri ai săi au luat decizia de a renunţa la indemnizaţii, totul în contextul scandalului actual al cumulării pensiilor cu salariile. 

RomaniaTV.net
08 aug. 2017, 18:12
Decizie NEAŞTEPTATĂ luată de consilierii ministrului de Interne Carmen Dan: Au decis să renunţe la indemnizaţii şi să lucreze pe gratis

Cei cinci consilieri ai ministrului Afacerilor Interne, care beneficiază, în paralel, de pensie şi salariu, vor lucra gratuit, ca urmare a scandalului mediatic în care au fost implicaţi, ei urmând să renunţe la indemnizaţii, a spus, marţi, Carmen Dan.

Plecand de la faptul ca nu este nimic ilegal sa beneficiezi si de pensie si de salariu, fiecare demnitar a ales sa aduca in cabinetul sau proprii oameni care sunt recunoscuti pentru experienta. E vorba si de consilierii mei care sunt in aceeasi situatie, care au fost in situatia de a cumula pensia cu salariul.

Carmen Dan, despre pensionarea chestorului Cornel Ciocoiu: A fost demis de fostul premier Grindeanu

Azi toţi cei cinci consilieri ai mei au venit la mine şi mi-au spus că situaţia lor poate fi remediată într-un singur fel. Situaţia lor a fost intens mediatizată. Au considerat că imaginea ministerului este afectată şi au decis să iasă din această posibilitate. Au ales să renunţe la indemnizaţie. Toţi cei din cabinetul meu au o experienţă foarte mare… S-au oferit să rămână lângă mine fără să fie remuneraţi„, a spus Carmen Dan la România TV

Ministrul de Interne a ţinut să transmită şi un mesaj:

Am un singur mesaj: nu sunt ministrul chestorilor si generalilor, sunt ministrul celor multi, tuturor angajitilor din sistem, nu am propus in mandatul meu pe nimeni„, a declarat Carmen Dan. 

Ministrul de Interne Carmen Dan: Poliţistul trebuie să aibă autoritate şi să se simtă protejat

Mutu se întâlneşte miercuri cu ministrul Carmen Dan: Mă simt ca într-o ţară din lumea a treia

Ministrul de Interne a explicat că nu există posibilitatea de a renunţa la pensie, motiv pentru care cei cinci consilieri au ales că renunţe la salariu.

„Au ales să renunţe la indemnizaţie. Vă rog să mă credeţi că toţi cei care sunt în situaţia asta în cabinetul meu sunt oameni cu experienţă, care au activitate profesională recunoscută în spate şi care au muncit în Ministerul de Interne 20 de ani. Ei au ales, considerând că acest lucru vulnerabilizează Ministerul, au ales să plece din aceste poziţii. S-au oferit să rămână lângă mine şi să facă activitatea pe care au făcut-o şi înainte, fără să fie remuneraţi”, a completat Carmen Dan.