Decizie radicală a autorităţilor japoneze! Tokyo ar putea institui starea de urgenţă

Yuriko Koike, guvernatorul capitalei nipone, a avertizat vineri că ar putea institui starea de urgență dacă situația privind cazurile de Covid-19 continuă să se deterioreze, după ce a fost înregistrat un nou record de îmbolnăviri de 463 de cazuri într-o singură zi. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 05:30
Decizie radicală a autorităţilor japoneze! Tokyo ar putea institui starea de urgenţă

Numărul infectărilor a depăşit precedentul record de 367 de contaminări cu SARS-CoV-2 înregistrate într-o singură zi marţi, ceea ce a suscitat preocupări privind o recrudescenţă a contaminărilor în Japonia, după ce aceasta îşi ridicase complet starea de urgenţă la sfârşitul lunii mai, potrivit Kyodo.

„Dacă situația se înrăutățește, Tokyo va trebui să ia în calcul instituirea stării de urgență”, a declarat Koike, implorându-i pe locuitorii capitalei să respecte normele sanitare pentru a evita un astfel de scenariu.

Autorităţile de la Tokyo au cerut din nou joi ca localurile care servesc alcool şi sălile de karaoke să se închidă mai devreme pentru a preveni propagarea virusului, măsură ce va intra în vigoare luni până la sfârşitul lunii august.

Totalul infecţiilor la Tokyo se ridică la peste 12.000, peste jumătate dintre acestea fiind raportate în luna iulie, potrivit Kyodo.

Decizia vine în contextul în care, începând cu 5 august Japonia va ridica, în anumite condiţii, interdicţia de acces pe teritoriu pentru rezidenţii săi străini, o măsură care urmărea să limiteze răspândirea coronaviruslui.

Citeşte şi: Japonia a decis să ridice, în anumite condiţii, restricţiile de acces pentru rezidenţii străini

Aproape 90.000 de rezidenţi străini din Japonia, între care angajaţi ai unor marii companii, studenţi sau stagiari, sunt în prezent blocaţi în afara arhipelagului, care interzice accesul pe teritoriul său pentru persoanele din peste 100 de ţări din cauza pandemiei. Începând de miercurea viitoare, vor avea permisiunea să revină în Japonia acei rezidenţi străini care au părăsit arhipelagul înainte ca ţările lor de destinaţie să fie vizate de această interdicţie de acces, conform unui comunicat transmis miercuri seară de minister, scrie Agerpres.

Persoanele eligibile trebuie să obţină în prealabil o atestare oferită de autorităţile consulare ale Japoniei în ţara unde ele se află în prezent. Ele vor trebui să prezinte, printre altele, un test PCR negativ pentru COVID-19, realizat cu 72 de ore înainte de zborul lor spre Japonia.


loading...