Decizie revoltătoare în cazul bebeluşului născut în taxi. Vezi cât a valorat viaţa unui copil pentru comisie

Decizie revoltătoare! Zece la sută din salariu valorează viaţa bebeluşului mort în taxi. Aşa a decis comisia de etică de la maternitatea din Ploieşti, la finalizarea anchetei privind medicul şi asistenta care au trimis o gravidă cu taxiul la Bucureşti. Şi mai grav este că amândoi au primit aprobarea de a se întoarce la muncă.

RomaniaTV.net
18 nov. 2014, 19:03
Decizie revoltătoare în cazul bebeluşului născut în taxi. Vezi cât a valorat viaţa unui copil pentru comisie

Membrii comisiei de etică s-au întrunit, au dezbătut cazul şi le-au audiat pe doctoriţa şi asistenta care au decis ca gravida să fie trimisă singură cu taxiul la Bucureşti.

„S-a dispus reducerea salariului pe o perioada de trei luni cu 10 la suta şi detaşarea la compartimentul lehuzie pe o perioada de trei luni. Da, astea au fost deciziile”, a declarat dr. Mihail Popescu, membru comisia de etică.

Potrivit România TV, managerul spitalului susţine însă că femeia gravida a plecat din proprie iniţiativă cu taxiul la Bucureşti.

„A fost decizia familiei, decizie neacceptata de spital si din graba, mama respectiva a neglijat sa semneze, lucru care ar fi rezolvat problema si ar fi lamurit lucrurile de la inceput. Au existat totusi fisuri de interpretare”, a spus Marius Dinu, manager interimar Maternitatea Ploiesti.

Mihaela Plopeanu era gravidă în luna a şaptea când a ajuns la maternitatea din Ploieşti în travaliu. Aici, medicul de gardă a luat decizia de a o trimite la Bucureşi cu taxiul. Femeia a născut pe drum, iar bebeluşul nu a supravieţuit. În urma scandalului, managerul Maternitatii şi-a dat demisia, iar Ministerul Sănătăţii a sesizat Parchetul.

Citeşte şi: O femeie din Ploieşti a născut în toaletă. Nou-născutul a fost scos de pompieri