Decizie surprinzătoare, în plină criză. Întreg guvernul Estoniei, în frunte cu premierul Kaja Kallas, şi-a anunţat demisia

Joi dimineață, prim-ministrul Kaja Kallas a informat oficial în legătură cu decizia sa de a demisiona din proprie inițiativă, întregul guvern demisionând alături de ea.

14 iul. 2022, 10:52
Decizie surprinzătoare, în plină criză. Întreg guvernul Estoniei, în frunte cu premierul Kaja Kallas, şi-a anunţat demisia

„Guvernul nostru a venit să conducă țara într-un moment foarte dificil, cu pandemia de COVID-19, războiul Rusiei împotriva Ucrainei și criza energetică. În ciuda perioadei dificile, am făcut multe lucruri bune, pentru a face statul estonian mai puternic și pentru a-i sprijini pe cetăţeni”, a transmis Kaja Kallas în mesajul său.

În timpul pandemiei, am menținut societatea deschisă și copiii la școală, am ajutat oamenii să facă față prețurilor mari ale energiei, am investit un miliard de euro în consolidarea capacităților de apărare ale Estoniei, am realizat consolidarea apărării flancului estic al NATO și am fost unul dintre cei mai mari susținători ai Ucrainei. Le sunt recunoscător miniștrilor, alături de care am condus țara timp de un an și jumătate. Estonia a fost pe mâini bune”, a mai spus Kallas.

Citeşte şi Premierul Estoniei critică aspru planul NATO pentru cazul unui atac rusesc asupra ţărilor baltice: „Secole de istorie, inclusiv poporul şi cultura noastră, ar fi şterse de pe hartă”

Kallas a luat în primire funcția de prim-ministru al Estoniei în ianuarie 2021.

Citeşte şi Estonia militează pentru continuarea războiului din Ucraina. „Trebuie să evităm o pace nefavorabilă, negociată prost”