Decizie surprinzătoare în procesul tinerelor arse de vii în incendiul de la restaurantul Beirut

Rudele celor trei tinere arse de vii în incendiul de la restaurantul Beirut din Constanța sunt revoltate. După 4 ani de așteptare, astăzi s-a decis reluarea parțială a procesului, asta pentru că unul dintre judecători este grav bolnav şi nu mai poate asista la procese. 

RomaniaTV.net
22 mai 2019, 13:07
Decizie surprinzătoare în procesul tinerelor arse de vii în incendiul de la restaurantul Beirut

După ce au amânat de cinci ori luarea unei decizii finale din dosar, acum judecătorii de la Constanţa au hotărât ca procesul să fie parţial reluat pentru că unul dintre magistraţi este grav bolnav şi nu mai poate ajunge în instanţă. Martorii vor fi din nou audiaţi, iar probele vor fi reevaluate.

Părinţii sunt disperaţi. De patru ani se luptă în instanţă pentru a face dreptate şi pentru ca cei vinovaţi de moartea tinerelor să plătească.

În aprilie 2014, restaurantul Beirut din Constanţa a fost cuprins de flăcări. Trei tinere artiste care erau angajate acolo au fost arse de vii. Expertii au stabilit ca incendiul a pornit de la cosul de fum, la nivelul superior, adica exact acolo unde se aflau cele trei tinere în vestiare. Ulterior, focul s-au extins şi nimeni nu a mai intervenit să le salveze. Trupurile lor carbonizate au fost descoperite dupa ce pompierii au stins incendiul. Doua dintre fete au murit imbratisate.

În primă instanţă, patronul restaurantului Beirut a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Pe lângă asta, rudele victimelor ar trebui să primească despăgubiri de peste 8 milioane de euro. Următorul termen de judecată va avea loc pe data de 5 iunie.