Decizie surpriză a Bisericii Anglicane: Homosexualii pot deveni episcopi

Biserica Anglicană a redeschis problema care a dezbinat cel mai mult anglicanismul anunţănd pe neașteptate că homosexualii declaraţi ar putea deveni episcopi, cu condiția ca aceştia să fie celibatari.

RomaniaTV.net
04 ian. 2013, 21:14
Decizie surpriză a Bisericii Anglicane: Homosexualii pot deveni episcopi

Momentul deciziei a luat atât partizanii și cât şi adversarii episcopilor homosexuali prin surprindere și amenință să acapareze Biserica Anglicană în luptele reînnoite în problema spinoasă a orientării sexuale.

Un lider conservator a avertizat că decizia ar putea pune dezbaterea despre femeile episcopi în umbră și „împărți în cele din urmă Comuniunea Anglicană complet”, potrivit The Independent.

Deși liberalii au salutat în mare măsură anunţul, ei au exprimat de asemenea îngrijorarea că clerul homosexual ar fi în continuare obligat să răspundă la întrebări despre natura celibatului – ceva ce omologii lor heterosexuali nu sunt obligaţi să facă.

Dezbaterea asupra episcopilor homosexuali a început pe 2 noiembrie 2003, cu ocazia hirotonirii ca episcop a lui Gene Robinson, un preot care trăiește cu un alt bărbat.