Decizie surpriză a Bisericii Anglicane: Homosexualii pot deveni episcopi

Publicat: Vineri, 04 Ianuarie 2013 23:14 // Actualizat: Vineri, 04 Ianuarie 2013 23:17 // Sursa: RTV.net

Biserica Anglicană a redeschis problema care a dezbinat cel mai mult anglicanismul anunţănd pe neașteptate că homosexualii declaraţi ar putea deveni episcopi, cu condiția ca aceştia să fie celibatari.

Foto: the independent

Momentul deciziei a luat atât partizanii și cât şi adversarii episcopilor homosexuali prin surprindere și amenință să acapareze Biserica Anglicană în luptele reînnoite în problema spinoasă a orientării sexuale.

Un lider conservator a avertizat că decizia ar putea pune dezbaterea despre femeile episcopi în umbră și "împărți în cele din urmă Comuniunea Anglicană complet", potrivit The Independent.

Deși liberalii au salutat în mare măsură anunţul, ei au exprimat de asemenea îngrijorarea că clerul homosexual ar fi în continuare obligat să răspundă la întrebări despre natura celibatului - ceva ce omologii lor heterosexuali nu sunt obligaţi să facă.

Dezbaterea asupra episcopilor homosexuali a început pe 2 noiembrie 2003, cu ocazia hirotonirii ca episcop a lui Gene Robinson, un preot care trăiește cu un alt bărbat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H