Decizii importante anunţate după CEx-ul PSD. Partidul îl vrea interimar la Senat pe Titus Corlăţean, în locul lui Meleşcanu

Conducerea interimară a PSD s-a reunit, vineri, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, pentru stabilirea detaliilor legate de Congresul din februarie şi pentru strategia pe moţiunea de cenzură.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 18:34
Decizii importante anunţate după CEx-ul PSD. Partidul îl vrea interimar la Senat pe Titus Corlăţean, în locul lui Meleşcanu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Titus Corlățean va fi propus pentru preluarea interimară a conducerii Senatului. Potrivit lui Ciolacu, Teodor Meleșcanu a acceptat să-și prezinte demisia.

„Domnul Meleșcanu își va da demisia, pentru că așa este normal”, a spus preşedintele interimar al PSD, adăugând că partidul este pregătit să preia guvernarea.

Curtea Constituțională a decis, miercuri, că procedura prin care Teodor Meleșcanu a fost ales în funcția de președinte al Senatului a fost nelegală.

Data viitorului congres al PSD va fi stabilită la următorul CEx. „Până pe 9 februarie se termină conferințele din teriroriu. Până pe 15 februarie toate organizațiile vor înainta candidații pentru locale. După votul moțiunii după CEx vom lua deciziile finale”, a punctat Ciolacu. 

Citeşte şi: Comisia de la Veneţia i-a răspuns lui Marcel Ciolacu pe tema alegerilor în două tururi: va analiza şi va emite o opinie oficială